U Engleskoj uhicen mladi haker

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanska policija koja zajedno s americkim FBI-jem istražuje niz hakerskih napada na medunarodne kompanije objavila je u utorak da je na jugu Engleske uhitila 19-godišnjeg mladica.

Londonska je policija priopcila da je pod sumnjom da je zlorabio racunalo i racunalne podatke uhicen tinejdžer u gradu Wiksfordu u grofoviji Essexu.

"Uhicenje je rezultat istrage upada u mreže i DDoS napada na veci broj medunarodnih tvrtka i obavještajnih služba, a vjeruje se da je to djelo iste hakerske skupine", kaže se u priopcenju.

Forenzicari sada istražuju "veliku kolicinu materijala" koji je policija uzela u pretrazi kuce u kojoj je mladic uhicen. Tinejdžer je u policijskoj postaji u središtu Londona, dodaje se u priopcenju.

Hakeri su u zadnjih nekoliko tjedana izveli niz napada na medunarodne kompanije i organizacije, medu ostalima na Medunarodni monetarni fond, Lockheed martin, Citigroup i Google.

Labavo organizirana hakerska skupina Lulz Security priznala je da je upala na internetske stranice Sonyja i americkog Public Broadcasting Servicea te Fox.coma.


Podijeli: Facebook Twiter