U eksploziji u Quetti ubijeno najmanje 28 osoba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje je 28 osoba ubijeno, a više od 60 ranjeno u nedjelju u napadu bombaša samoubojice u jugozapadnom pakistanskom gradu Quetti, u gradskoj četvrti u kojoj većinu čini etnička zajednica Hazara, rekla je policija.

Eksplozija je, čini se, posljednja u nizu oružanih i bombaških napada militanata protiv Hazara u Quetti jer oni pripadaju pakistanskoj šijitskoj manjini.

"Bio je to samoubilački napad", rekao je agenciji Reuters zamjenik glavnog inspektora policije Mobil Ahmed. "Ubijeno je 28 ljudi a ranjeno više od 60".

Za napad još nitko nije preuzeo odgovornost. Za mnoge napade protiv Hazara u prošlosti odgovornost je preuzela organizacija Lashkar-e-Jhangvi, militantna skupina povezana s tvrdolinijaškom školom islama Takfiri Deobandi koja šijite smatra nevjernicima.

U drugoj eksploziji ranije u nedjelju, 14 osoba je ubijeno u sjeverozapadnom gradu Peshawaru od bombe postavljene uz cestu. Napad je promašio konvoj snaga sigurnosti ali je izazvao razaranje u trgovačkoj četvrti punoj ljudi. (Hina/Reuters)

 


Podijeli: Facebook Twiter