U eksplozijama u Bagdadu 57 poginulih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje je 57 osoba ubijeno a 179 ranjeno u nizu eksplozija u cetvrtak u Bagdadu, objavio je glasnogovornik irackog ministarstva zdravstva Ziad Tarik.

Izvor iz irackog ministarstva unutarnjih poslova je rekao da je u gradu odjeknulo 11 eksplozija na razlicitim lokacijama. Još nitko nije preuzeo odgovornost za napade.

Ovo je prvi veci bombaški napad u Iraku nakon službenog povlacenja americkih snaga iz zemlje u kojoj posljednjih dana vladaju velike politicke napetosti.

Iracke vlasti u ponedjeljak su protiv zamjenika irackog predsjednika Tarika al-Hašemija izdale uhidbeni nalog zbog sumnji u povezanost s terorizmom, a na državnoj televiziji je objavljeno da su Hašemijevi tjelohranitelji priznali da su planirali i izveli atentate i da ih je financirao i podržavao zamjenik predsjednika.

Al-Hašemi je odbacio optužbe protiv sebe kao fabricirane i dio spletki premijera Malikija te izrazio spremnost da izade pred suce u autonomnoj irackoj regiji Kurdistanu, kamo je otputovao nakon što je izdan nalog za njegovo uhicenje.(Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter