U eksplozijama Taiyuanu jedan poginuli, 8 ranjenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje jedna osoba je poginula, a osam je ranjeno u srijedu ujutro u više manjih eksplozija ispred pokrajinskog sjedišta kineske Komunističke partije u Taiyuanu, na sjeveru Kine, javili su državni mediji.

Službena novinska agencija Xinhua izvijestila je da su se eksplozije sedam naprava kućne izrade dogodile oko zgrade u kojoj se nalazi sjedište Komunističke partije pokrajine Shanxi.

"Dogodilo se nekoliko uzastopnih eksplozija manjih eksplozivnih naprava", priopćila je lokalna policija na svojim internetskm stranicama i navela da je istraga u tijeku. Prošlog tjedna su na trgu Tiananmenu u Pekingu tri osobe u automobilu probile sigurnosne barijere i pokosile prolaznike nakon čega se automobil zabio u zid ispod slike utemeljitelja komunističke Kine Mao Zedonga i zapalio.

U incidentu su poginule tri osobe u vozilu i dvoje prolaznika a kineska vlada i policija su ocijenile da je riječ o terorističkom napadom islamista. Za napad je pekinška policija optužila petoricu pripadnika ujgurske manjine koja je većinom muslimanska. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter