U Egiptu ubijena najmanje dva prosvjednika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija u egipatskom gradu Suezu ubila je najmanje dvije osobe, pokušavajuci sprijeciti prosvjednike da udu u policijsku postaju, javile su u petak ujutro agencije pozivajuci se na svjedoke i na medicinske izvore.

"Primili smo dva tijela prosvjednika ubijenih bojevim strjeljivom", prenosi Reuters rijeci lijecnika. "Prosvjednici su pokušali upasti u policijsku postaju u Suezu i policija je upotrijebila bojevo strjeljivo", rekao je jedan svjedok agenciji.

Mnoštvo u Suezu prosvjedovalo je zbog smrti 74 osobe na nogometnoj utakmici u Port Saidu.

Prosvjedovalo se i u Kairu. Policija je upotrijebila suzavac protiv prosvjednika koji su se približili zgradi ministarstva unutrašnjih poslova, pokušavajuci izraziti nezadovoljstvo nakon krvavih obracuna izmedu nogometnih navijaca. Iz lijecnickih se izvora doznaje da je zbog suzavaca ozlijedeno najmanje 20 ljudi.

Prosvjednici, koji su skandirali protiv vojne vlasti i policije, bacali su kamenje na pripadnike policije za suzbijanje nereda. Na susjednom trgu Tahrir, svjedoci su vidjeli najmanje pet kola hitne pomoci koja su se uputila na mjesto okršaja.

Da podsjetimo, u srijedu navecer su u Port Saidu, na sjeveru zemlje, poginule najmanje 74 osobe u sukobima navijackih skupina klubova Al-Masry iz Port Saida i al-Ahly iz Kaira.


Podijeli: Facebook Twiter