U Egiptu spriječen atentat, ubijeni islamisti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Egipatski vojni pirotehničari u subotu su demontirali bombu kućne izrade na pruzi između Sueza i Ismailije prije nego je na nju naišao vlak, izvijestili su pripadnici snaga sigurnosti, a vojska je izvijestila da je ubila 31 islamista na Sinaju u Egiptu koji je sve više izložen nasilju nakon svrgavanja predsjednika Mohameda Mursija.

Bomba kućne izrade bila je na vrijeme deaktivirana jer su je stanovnici sela Abu Arefa primijetili na vrijeme te odmah obavijestili vojsku, koja je napravu uklonila prije dolaska jutarnjeg vlaka.

U subotu su nepoznati počinitelji bacili granatu na policijsku postaju u jednoj četvrti u Kairu, obavijestili su dalje pripadnici sigurnosnih snaga.

U subotu je vojska izvela nekoliko zračnih napada na islamističke pobunjenike, odnosno na njihova uporišta na Sinaju te razmjestila oklopna vozila blizu granice s palestinskim teritorijem.

Dužnosnici snaga sigurnosti, vojske i policije u Šeik Zavajidu ubili su najmanje 31 islamističkog pobunjenika, zatočeno ih je 15, a ranjeno 20, objavljeno je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter