U dvije nesrece teško ozlijedena dva motociklista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prometnoj nesreci koja se u nedjelju oko 4.30 sati dogodila u Novigradu na raskrižju ulica Livada i Murvi teško je ozlijeden 17-godišnji vozac skutera aprilia, dok je njegov 22-godišnji suvozac lakše ozlijeden, izvijestila je PU istarska.

Nesreca se dogodila kada je 17-godišnjak iz Novigrada vozeci skuter pulskih registarskih oznaka kolnikom Ulice Murvi zbog neprilagodene brzine na ravnom dijelu ceste izgubio nadzor, popeo se na desni nogostup i prošao kroz živicu dvorišta.

Motocikl se potom vratio na kolnik na kojem su i vozac i suvozac pali i klizili po tlu. Alkotestiranjem je vozacu utvrdena koncentracija od 0,8, a suvozacu 1,28 promila alkohola u krvi. Protiv 17-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U drugoj prometnoj nesreci koja se dogodila u blizini mjesta Butori u nedjelju oko 17 sati 26-godišnji Labinjan, vozac motocikla yamaha pulskih registracijskih oznaka, teško je ozlijeden.

Motociklist je, vozeci cestom Baderna - Rogovici, na cetverokrakom raskrižju udario u fiat uno kojim je ispred njega upravljala 20-godišnjakinja iz Tinjana, koja je skretala ulijevo prema mjestu Banki.

Zbog neprilagodene brzine 26-godišnjak nije uspio usporiti te je skrenuo u lijevu prometnu traku i prednjim dijelom motocikla udario u prednji lijevi bocni dio fiata.

Motociklist je potom pao na tlo i zadobio teške ozljede. Vozacica fiata lakše je ozlijedena. Protiv 26-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Podijeli: Facebook Twiter