U dvije nesreće dvije osobe lakše ozlijeđene

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Tijekom proteklog vikenda u Istri se dogodilo 15 prometnih nesreća, od kojih dvije s dvije lakše ozlijeđene osobe. Najčešće greške vozača kod prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina zbog čega se dogodilo šest nesreća a alkohol, koji je kumovao u tri nesreće. Policija je ukupno utvrdila 274 prekršaja od čega su 105 vozači počinili nepropisnom brzinom. Sankcionirano je 37 vozača zbog upravljanja pod utjecajem alkohola te 32 sudionika u prometu koji nisu koristili sigurnosni pojas. Nepropisno pretjecanje bilo je razlog kažnjavanju desetero vozača, a zbog upravljanja neregistriranim vozilom sankcionirano je sedam osoba.

Policija je od petka do nedjelje kontrolirala ukupno 825 sudionika u prometu a iz prometa isključila 39 vozača i 7 vozila.

Sa subote na nedjelju u vremenu od 23 do 5 sati policija je u Istri provela prometna akcija ''Kontrola alkoholiziranosti vozača i nadzor brzine kretanja vozila'' tijekom koje je kontrolirano 254 vozača i vozila. Utvrđena su 44 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Za vrijeme trajanja akcije, na području PU istarske nisu evidentirane prometne nesreće.

Zbog vremenskih prilika kolnici u Istri su ovih dana mokri i skliski pa policija apelira na vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, kao i da održavaju sigurnosni razmak između vozila. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter