U Dubrovi može niknuti solarna energana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vijece Sv. Nedelje izglasalo je ciljane izmjene i dopune opcinskog Prostornog plana uredenja (PPU) kojima je omogucena izgradnja solarne energane maksimalnog kapaciteta 1 MW u industrijskoj zoni Dubrova. Pogon za proizvodnju elektricne energije kraj OMV-ove benzinske crpke planira realizirati tvrtka Hena iz Labina u vlasništvu Silvana Vlacica, inace HDZ-ovog gradskog vijecnika Labina.

Izmjene krovnog prostornoplanskog dokumenta, koje je tražio potencijalni ulagac, a izradila zagrebacka tvrtka Jurcon projekt, podržali su zastupnici vladajuce Nezavisne liste Srecka Mohorovica, opcinskog nacelnika, dok je oporba iz Kluba vijecnika IDS-SDP, uz nezavisnog Miljenka Vidica, glasala protiv.

- PPU se mijenja po hitnom postupku, a istodobno su brojni zahtjevi gradana za izmjenama tog dokumenta na cekanju. Ne vidimo zašto bi netko u ovom slucaju trebao biti izuzetak, rekao je Nenad Radicanin iz IDS-a.

Procelnik Elio Stepancic zanijekao je da se radi o hitnom postupku, isticuci da je poštivana zakonska procedura te da dokument ima zakljucnu suglasnost župana Ivana Jakovcica. Naglasio je da sve troškove ciljanih izmjena PPU-a pokriva poduzece Hena.

Stepancic je, usto, najavio da ce se sredinom ili najkasnije krajem lipnja održati ponovljena javna rasprava za trece izmjene i dopune opcinskog prostornog plana. To je potrebno uciniti jer je, kako rece, od prve rasprave - na koju je u studenome pristiglo više od 600 zahtjeva gradana - prošlo više od pet mjeseci. (I. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter