U Domu branitelja koncert u povodu Dana žena


"Che bella festa!" zapjevao je sinoć Mirko Cetinski na bini u punoj velikoj sali Doma hrvatskih branitelja na koncertu organiziranom u povodu Dana žena. Na koncertu su ravnopravno nastupila neka od najvećih imena istarske zabavne scene, uz posebnog gosta koji je potegnuo iz Splita Gorana Karana, koji je publiku, pogotovo ženski dio, osvojio svojim šarmom i hitovima kao što su "Lipa si, lipa", "Vagabundo" ili izvedbom arije "Nessun dorma".

Četiri i pol sata trajala je fešta na kojoj su publiku uveseljavali neki legendarni izvođači kao i oni čije vrijeme tek dolazi. Nastupili su tako Lidija Percan, Vesna Nežić Ružić, Serđo Valić, Marinela, Robertino, grupa Magnolija, Nenad Kujundžić, Ivan Bottezar, Amir Kazić Leo, Gianluca Draguzet i tamburaški sastav Javori. Alen Vitasović nastupio je u pratnji Đole Macola Banda, a Đole i njegova ekipa zasvirali su na kraju sami.

Uz veliku salu bila je otvorena i crvena sala u kojoj se moglo zaplesati uz evergrine koje je izvodila grupa Musicitta' te su kasnije došli i Javori. Ideja je bila da se nastupi cijelo vrijeme održavaju paralelno u jednoj i drugoj sali i da obje budu uređene za ples, no organizatori su se prilagodili željama publike i stavili stolove u veliku salu. Ipak, ispred same bine u glavnoj prostoriji bilo je dovoljno prostora da se zapleše, što su mnogi iskoristili poneseni poznatim ritmovima i melodijama.

Program je vodila Jelena Vitasović, a uz solo nastupe izvođača koji su uglavnom pjevali na matricu, dok je neke pratila Magnolija, bilo je tu i nekih dueta poput onog Serđa Valića i Lidije Percan, a Percan je jednu pjesmu otpjevala sa Zoranom Tomaićem koji je uz Tatjanu Tomaić organizirao cijeli događaj, za koji se pak nadaju da bi mogao postati tradicionalan.

Na koncu, sav novac prikupljen od ulaznica ići će za nabavku aparata za kiruršku ambulantu u pulskoj bolnici. Prodane su 404 ulaznice po 20 kuna i tako sakupljeno 8.080 kuna, a svi izvođači su se zbog toga odrekli honorara. (M. RADIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter