U Domu branitelja izložba dragog i poludragog kamenja

S prošlogodišnjeg Mineral Expa (D. ŠTIFANIĆ)
S prošlogodišnjeg Mineral Expa (D. ŠTIFANIĆ)

U subotu i nedjelju u Domu hrvatskih branitelja održat će se 6. Međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja Mineral Expo - Pula. Sajam će biti otvoren od 10 do 20 sati, a ulaz će biti besplatan te će posjetitelji moći razgledati i kupiti neobrađene minerale iz cijelog svijeta, fosile, ukrasne i upotrebne predmete izrađene od poludragog kamenja, i iz velikog izbora odabrati nakit.

Mineralogija i paleontologija prezentirat će se posjetiteljima sajma na jednostavan i prihvatljiv način, uz sudjelovanje izlagača iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Kosova, Njemačke, Poljske i Indije.

Posjetitelji će moći razgledati i kupiti po posebno povoljnim cijenama neobrađene minerale iz cijelog svijeta, originalne fosile, ukrasne i upotrebne predmete izrađene od poludragog kamenja, te odabrati nakit izrađen od dragog i poludragog kamenja, jantara, koralja i bisera. Ako nekog zanima liječenje kristalima imat će priliku razgovarati s nekoliko domaćih i stranih kristaloterapeuta.

Bit će tu i vrijedna zbirka opala iz Australije koja broji nekoliko stotina komada, o čemu će više moći doznati oni koji dođu te se na licu mjesta upoznati i s tehnikama brušenja koje uveliko utječe na njihovu cijenu. Cjelokupna zbirka uključuje i dva crna opala te eksponate opala u srebrnom nakitu. Prvi put bit će pokazani i vrlo lijepi i vrijedni primjerci iz novopronađenog nalazišta opala u Etiopiji.

Organizator je Geološko društvo Mineral Expo iz Zagreba. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter