U dječjim igrama uživali i roditelji i djeca

Obilježavanje Međunarodnog dana obitelji u Šijanskoj šumi (D. MEMEDOVIĆ)
Obilježavanje Međunarodnog dana obitelji u Šijanskoj šumi (D. MEMEDOVIĆ)

Kao što je bilo i najavljeno, u subotu poslijepodne u Šijanskoj šumi obilježen je Međunarodni dan obitelji. U organizaciji Javne ustanove Pula sport, a uz organizacijsku podršku Udruge kineziologa Pule i sponzora DM Hrvatska, nekoliko sati trajalo je nadmetanje za koje se prijavilo čak 30 ekipa. Činili su ih parovi roditelja i djece, a u konačnici su svi bili dobili prigodne poklone sponzora, a djeca drvene medalje. Jer cilj je bio dobro se zabaviti, iskoristiti ugodno zajedničko vrijeme i biti na svježem zraku, u prirodi.

- S obzirom da je svaki vikend posvećen određenom danu, u sklopu manifestacije "Proljeće u Šijanskoj šumi", ovaj vikend vezali smo uz 15. svibnja, Međunarodni dan obitelji. I program je tako bio koncipiran da kroz raznovrsne obiteljske igrice, a bilo ih je pet, ciljano uključimo roditelje i djecu svih uzrasta, jer igre nisu bile teške i zahtjevne. Cilj nije bio osvajanje prva tri mjesta, mjerenje vremena i brzine ili nešto treće, smisao je bilo odigrati igru do kraja i pritom se naravno dobro zabaviti, rekao nam je ravnatelj JU Pula sport Erik Lukšić.

Istaknuo je da je zahvaljujući DM-u, koji je ujutro promovirao zdrav život i zdravu hranu na tržnici, svaka obitelj i popodne dobila prigodni poklon paket, a svako dijete eko-medalju koja će ih sve zajedno podsjećati na jedan lijepo provedeni dan i važnost zajedničkih sportskih aktivnosti. Ujedno je organizirao i besplatan pregled madeža za sve posjetitelje.

A iako je veliki, crni oblak koji se u jednom trenutku nadvio nad Pulu prijetio da će uništiti dobro isplanirano poslijepodne, veliki broj građana ipak se odazvao ovoj manifestaciji o čemu govori i impresivna brojka od čak 30 prijavljenih ekipa, odnosno nešto više od stotinu igrača te onih koji su ih došli bodriti. I dok je crni oblak ipak osujetio dolazak jahača i konja iz KK Istra-Manjadvorci, program su svojim nastupima upotpunili članovi Kluba rekreativaca u prirodi koji su organizirali jutarnje pješačenje, potom klub Adrenalina koji je organizirao dječju biciklističku utrku, šahisti, Društvo Naša djeca, Udruga kineziologa, klaun Marek, plesna skupina Cool step te gimnastičarke kluba Gazela. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter