U DHB-u na sajamske police slaže se 80.000 knjiga


Pet dana uoči početka Sajma knjige u Istri, pulski studenti honorarci u Domu hrvatskih branitelja postupno slažu 15.000 naslova i ukupno oko 80.000 knjiga, koje će se za trajanja sajma od 5. do 15. prosinca moći kupiti s popustom od 10 do 70 posto.

Gotovo 90 programa na kojima će sudjelovati 260 pisaca, urednika, nakladnika, prevoditelja, knjižničara, teoretičara, novinara, umjetnika, glazbenika, pregledno je prezentirano na internetskim stranicama sajma. Na ovim se stranicama može poslušati nova, tematska pjesma ovog, 19. izdanja Sajma pod nazivom "Nazdrovje", čiji je autor Vibor Juhas. On, inače, s Mauricijom Ferlinom i Matkom Plovanićem potpisuje vizualni identitet ovogodišnjeg sajma.

U produkciji sajma kreirane su posebne šalice i platnene vrećice s izvanredno uspjelim likom jahačice knjige Pufke te logom "Doručka s autorom". (Z. ANGELESKI, snimio N. LAZAREVIĆ)

Glavna nagrada sretnom kupcu knjiga - pet dana Moskve

Svaki posjetitelj koji na predstojećem Sajmu kupi knjige u iznosu od 300 kuna sudjeluje u nagradnoj igri "Izlet u Moskvu". Dobitnik osvaja petodnevni boravak (put i smještaj) za dvije osobe u ruskoj prijestolnici. Izvlačenje imena dobitnika održat će se 15. prosinca u 20 sati u Crvenom salonu Doma hrvatskih branitelja, a dobitnici utješnih nagrada osvajaju knjige u vrijednosti od tisuću i 500 kuna. Nagradnu igru organiziraju Castropola d.o.o. i Viktorov Group.


Podijeli: Facebook Twiter