U debiju za Pumu Rihanna ruši granice

Novi Rihannini modeli (AFP)
Novi Rihannini modeli (AFP)

Popularna pjevačica Rihanna, odnedavno i modna dizajnerica - kreativna direktorica ženske kolekcije brenda Puma na Tjednu mode u New Yorku predstavila je svoju prvu kolekciju Fenty X Puma. Prema njezinim riječima, kolekcija je stvorena s ciljem rušenja granica između odjeće za žene i muškarce. Među modelima zamjetnog gotičkog stila koji su podjednako namijenjeni i jednom i drugom spolu nalaze se kreacije u kojima prevladavaju crna, bijela i siva boja, kombinezoni, oversize krznene jakne, seksi topići i poderane hlače... Nastavljajući uspješnu suradnju na kolekciji obuće za Pumu, Rihanna se i ovog puta posvetila cipelama, a rezultat je jedinstvena kolekcija koja dobro kombinira udobne tenisice s glamuroznijom obućom prigodnom za, primjerice, crveni tepih. Među modelima koji su nosili reviju bile su tražene sestre Gigi i Bella Hadid, a modnom pistom prošetala je i sama Rihanna. "Puma by Rihanna" u prodaji će se naći u rujnu.

Prošlog tjedna predstavljeni su i noviteti iz kolekcije Yeezy Season 3 koju je reper i modni dizajner Kanye West dizajnirao za sportsku marku Adidas. Predstavljanje nove kolekcije i njegovog novog albuma "Life of Pablo" održano u četvrtak u Madison Square Gardenu putem interneta je pratilo više od 20 milijuna gledatelja. Na eventu koji nisu propustili ni svi sadašnji i bivši članovi obitelji Kardashian West je najavio i predstojeću videoigru "Only One" o njegovoj pokojnoj majci "koja putuje kroz nebeska vrata". Nove radove predstavili su i Monique Lhuillier, Max Azria, Lacoste, Jason Wu...

Iako se na Tjednu mode u veljači tradicionalno predstavljaju kolekcije za sezonu jesen-zima, dizajnerica Rebecca Minkoff odlučila se za predstavljanje proljetne linije, dok je Tom Ford otkazao sudjelovanje u aktualnoj manifestaciji i najavio kako će jesensku kolekciju predstaviti u rujnu. Tjedan mode u Velikoj Jabuci traje do četvrtka kada će ga zatvoriti njegove najveće zvijezde - Marc Jacobs, Ralph Lauren i Calvin Klein. (I. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter