U Crnoj Gori uhićen ruski poduzetnik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruske vlasti izrazile su "duboku zabrinutost" zbog slučaja ruskog državljanina Dmitrija Potrubača koji je u srijedu uhićen u Crnoj Gori pri pokušaju prelaska u Srbiju, objavili su mediji u petak.

Potrubač, financijski direktor prezaduženog proizvođača aluminija u Podgorici, koje je u vlasništvu ruskog oligarha Olega Deripaske, prema pisanju crnogorskih medija namjeravao je pobjeći iz zemlje. Njega se sumnjiči da je između kraja veljače i kraja svibnja odobrio ilegalno uzimanje struje iz europske strujne mreže.

Prema pisanju crnogorskog dnevnika "Vijesti", potrubač je odbacio te optužbe, tvrdeći da je o isporuci struje postojao interni dogovor s crnogorskim distributerom CGES. Kad je sredinom lipnja izbila afera o tome, crnogorska je država preuzela troškove za ukradenu struju, a aluminijsko poduzeće ušlo je u stečajni postupak. Prema pisanju medija, poduzeće je dužno više od 400 milijuna eura, što je dvostruko više od njegove vrijednosti.

Crnogorska vlada mogla bi se naći u krizi zbog kredita što ih je odobravala, jer među koalicijskim partnerima postoje različita mišljenja o njihovu saniranju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter