U Crikvenici ubijen mladić i ozlijeđena djevojka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Masakr je riječ koja ponajbolje može opisati zločin koji se jučer rano poslijepodne dogodio u zgradi na kućnom broju 118 b crikveničke Ulice kralja Tomislava. Tamo su u stanu na drugom katu pronađeni mrtav 20-godišnjak i jedva živa 19-godišnja djevojka.

Iskusnim istražiteljima vrlo je brzo bilo jasno kako u zločin mora biti upletena i treća osoba. Prvi dojam na mjestu zločina pokazao se točnim, jer je nekoliko sati kasnije prema neslužbenim informacijama napadač uhićen, a uz njega još jedna osoba koja mu je pomagala.

Teško ozlijeđena djevojka vozilom Hitne pomoći žurno je prevezena u Rijeku gdje je podvrgnuta operativnom zahvatu i prema sinoćnjim informacijama smještena je u Jedinicu intenzivnog liječenja. Očevidom je rukovodila zamjenica županijske državne odvjetnice Barbara Sandalj koja nam je kratko priopćila kako je mladić pronađen mrtav s višestrukim ozljedama te da je i preživjela djevojka također zadobila višestruke ozljede. Dodala je kako za sada ne može reći više informacija osim da se provjeravaju saznanja o još jednoj osobi kao sudioniku događaja.

Neslužbeno saznajemo da su napadnuti nožem i da su žrtve dobile desetak uboda. Mladić je iskrvario do smrti, a djevojka je samo čudom ostala živa nakon tolikog broja udaraca sječivom.

Napadač je nakon zločina pobjegao, no iza sebe je ostavio više nego dovoljno tragova kako po stubištu zgrade, tako i po ulicu. Tragovi su vrlo brzo policiju usmjerili prema mogućem mjestu gdje se skrio.

U pitanju su kao što smo i sami mogli vidjeti kapljice krvi koje su se protezale dvjestotinjak metara od poprišta zločina. Bilo ih je ne samo po cesti nego i pokraj niza obližnjih kuća, sve do nizbrdice prekrivene visokim raslinjem koja vodi prema donjoj glavnoj cesti.

Zahvaljujući pripadnicima temeljne policije, interventne policije, ali i inspektorima koji su zbog mogućeg pljuska žurno fiksirali tragove krvi i tako pridonijeli da se ubojici vrlo brzo uđe u trag, uhvaćen je prema neslužbenim saznanjima upravo u šikari gdje su stali tragovi krvi.

Do zaključenja ovog broja ne znamo sa sigurnošću je li uhićeni i osumnjičen, a zadržan je na ispitivanju vjerojatno u crikveničkoj policiji. Nema sumnje da će tijekom današnjeg dana istražitelji izaći s novim informacijama o ovom zločinu koji je potresao mirnu Crikvenicu.

Zasad vašim izvjestiteljima nisu poznati ni osobni detalji ubijenog mladića i djevojke za čiji se život bore liječnici, kao ni mogućih počinitelja strašnog zločina.

O motivima ubojstva službeno se još šuti, no neslužbeno se mogu čuti dvije verzije strašnog događaja. Po jednima, radilo se o ljubavnom trokutu koji je završio na najstrašniji mogući način, a po drugima moguć je i obračun zbog droge. No već i postojanje ovako dijametralno suprotnih verzija rječito govori da je još prerano govoriti o suštini sukoba koji je završio krvoprolićem. (Šarlota BRNČIĆ / Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter