U Circolu otvorena izložba stripa

Izložba stripa u Circolu
Izložba stripa u Circolu

Izložba sedamdesetak tabli stripa nastalih na radionicama koje su se u sklopu Art&Music festivala održavale od 2007. do 2012. otvorena je u caffe baru u sjedištu pulske Zajednice Talijana.

Predstavljeni su radovi tridesetak mladih autora koji će se moći pogledati dva tjedna, a izložbu je otvorio strip publicist Vladimir Šagadin koji je za radove rekao da su super jer je strip teško crtati, pogotovo djeci, a oni koji su napravili strip mogu na to biti ponosni.

Šagadin je na buduće radionice pozvao i malo starije stripaše. Radionice su vodili Krešimir Certić Misch i Tihomir Tikulin Tico, a izložbu su organizirali udruga Art&Music u suradnji sa Savjetom mladih Grada Pule.

Jučer je u sjedištu udruge Art&Music u Rojcu predstavljena revija Epidemija s novinarskim i strip radovima nastalima na ovogodišnjim radionicama stripa i novinarstva, a novinarsku radionicu vodio je Ante Perković koji je tekstove i uredio.

Dio primjeraka možda se još može naći u Circolu, a ova revija dijelit će se i po srednjim školama. Nova radionica stripa za učenike od 5. do 8. razreda, također u organizaciji Art&Musica i Savjeta mladih održavat će se već od trećeg siječnja, a zainteresirani se mogu javiti na mail [email protected]. (Napisao i snimio Mladen RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter