U Circolu održan Concertino pulske glazbene škole

S koncerta - Puhački orkestar
S koncerta - Puhački orkestar

Tradicionalni Concertino održan je u prepunoj dvorani pulske Zajednice Talijana, a predstavili su se orkestri i ansambli pulske glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova. Pod vodstvom Marijana Kopčića, koji je program i osmislio, održano je deset točki, mladi su glazbenici izašli na čak tri bisa, a svi su akteri ispraćeni ovacijama oduševljene publike.

Ovaj se koncert razlikuje od tradicionalnih produkcija i koncerata glazbene škole, jer su na repertoaru drukčije melodije i aranžmani, a svi akteri zaslužuju pohvale za uvježbanost, uigranost, marljivost i talent, kao i dakako njihovi mentori.

Najprije je nastupio gudački orkestar glazbene škole pod vodstvom Milana Grbića, uz solisticu, višestruko nagrađivanu mladu izvrsnu talentiranu pijanisticu Tijanu Stakić (klasa Karmen Kirac), koji su izveli zahtjevan Haydnov "Koncert za klavir i orkestar u D-duru", i to vrlo nadahnuto i precizno. Solistica se vrlo dobro snašla s orkestrom, te su oduševili publiku.

Potom je pod vodstvom Denisa Goldina nastupio puhački orkestar koji je izveo djelo nepoznatog talijanskog autora "Le forze d'Hercole", također vrlo sugestivno. Sve bolje raspoloženu publiku dočekao je i harmonikaški orkestar, gdje nastupaju glazbenici iz osnovne i srednje glazbene škole, a pod vodstvom Marijana Kopčića izveli su "Canal grande" (autori Reverberi/Giordano), te Kopčićevu skladbu "Casiofuga".

Petersonovom skladbom "Kelly's blues" predstavio se vrlo nadareni klavirist Josip Dobrić, uz saksofonista Bruna Martinovića, Doru Vojnić za bubnjevima i Marijana Kopčića (bas klavijatura). Uz Doru Vojnić i Kopčića, također Petersonovom skladbom, ali ovoga puta bio je to "Texas blues", predstavila se isto tako vrsna pijanistica Ema Ulemek. Obje izvedbe su bile vrlo uigrane, nadahnute i pune energije.

Dixieland ansambl uz soliste Floru Franjul (truba), Igora Šandorova (klarinet), Luku Pajkovića (saksofon), Luku Gembeca (rog) i ritam sekciju gdje su nastupili Ema, Dora, Marko i Moris interpretirao je iznimno dojmljivo Berlinovo djelo "Alexander's ragtime band".

I za kraj - Big band, koji je nakon tri "regularne" skladbe "On the sunny side of the street", "Marijan" i "Watermelon man" izveo i čak tri bisa, jer ih oduševljena publika jednostavno nije puštala. (V. BEGIĆ; snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter