U Circolu Jazzistra Goes Latin!

Jazzistra će nastupiti pod vodstvom trombonista i jazz skladatelja Mirona Hausera
Jazzistra će nastupiti pod vodstvom trombonista i jazz skladatelja Mirona Hausera

Nakon prošlogodišnjeg koncerta u rasprodanom Istarskom narodnom kazalištu, Jazzistra orkestar nastavlja s programom. Pulski trubač Branko Sterpin, svojim je entuzijazmom okupio orkestar brojnih istarskih jazz glazbenika.

Pod vodstvom trombonista i jazz skladatelja - također Puljanina - Mirona Hausera ovoga će puta odati hommage salsi, glazbenom žanru koji je procvjetao na njujorškoj glazbenoj sceni 70-ih godina i zauvijek promijenio daljnji tijek američke glazbe, ponajviše jazza.

Takozvani latin jazz postao je jedan od najpopularnijih glazbenih pravaca među publikom, a za glazbenike je svakako i jedan od izvođački i aranžerski najvećih izazova. Koncert naslovljen "Jazzistra Goes Latin!" bit će održan u četvrtak 12. studenog dvorani pulske  Zajednice Talijana Circolo s početkom u 20 sati.

Uz pulske domaće jazz snage nastupit će i gosti - Hrvoje Rupčić (Cubismo) na kongama, te Lazar Ahmed Zumed, kubanski perkusionist i pjevač koji će koncertu donijeti dašak autentičnosti.

Ulaznice po cijeni od 40 kuna prodavat će se u Circolu na dan koncerta od 18 sati. Zakazan je i after party s jam sessionom u pulskom Beer Clubu od 22 sata. (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter