U Circolu 4. dan društvenih igara

Detalj s prošlogodišnjeg igranja u Circolu (D. Me.)
Detalj s prošlogodišnjeg igranja u Circolu (D. Me.)

Četvrti Dan društvenih igara održat će se u Puli ove subote, 23. siječnja u Zajednici Talijana. Manifestacija u Circolu trajat će od 10 do 21 sat, a organizira ju udruga Zaigrana koza u suradnji sa Zajednicom Talijana grada Pule.

Na 4. danu društvenih igara članovi udruge Zaigrana koza prezentirat će, kako kažu, definitivno najbolju igru na temu velikog Tolkienovog fantasy svijeta. U igri War of the Ring igrači staju na stranu dobra ili zla, trupa slobodnih ljudi, patuljaka i vilenjaka koji se bore protiv hordi iz Mordora i Isengarda. Dok se na ogromnoj mapi Međuzemlja odvija bespoštedna borba između velikih vojski, Prestenova družina se polako šulja prema Mordoru i Mount Doomu, a planove im pokušavaju poremetiti Nazguli. Zaista sjajna igra talijanskih autora, kažu iz ove udruge, koji su savršeno prenijeli doživljaj epske priče borbe dobra i zla. Prezentacija igre će se, prema programu, održati od 18 do 19 sati.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje modernih društvenih igara da se prijave i za nagradni kviz koji organiziraju upravo u povodu 4. dana društvenih igara. Ovaj put će, kažu, moždane vijuge sudionika biti usmjerene prema odgovaranju na razna pitanja iz svijeta fantasyja i znanstvene fantastike, a bit će i pitanja iz poznavanja društvenih i video igara.

Glavna nagrada kviza znanja bit će društvena igra Vaults. Radi se o steampunk card gameu zagrebačkog tima 4Hogs koja je nedavno objavljena na Kickstarteru, a u kojoj dva do četiri igrača preuzimaju ulogu lopova koji pokušavaju opljačkati što više sefova. Glavnu nagradu kvizna znanja omogućila je Carta Magica. Svi zainteresirani za sudjelovanje moraju se prijaviti na kviz slanjem imena tima i imena članova u inbox Facebooka Zaigrane Koze ili na mail [email protected].

Kao gosti na ovaj Dan društvenih igara dolaze im članovi udruge "I Cavalieri dell'Esagono" iz Trsta koji će posjetiteljima prezentirati Star Wars: X-Wing miniatures game. Star Wars: X-Wing je igra minijaturama u kojoj igrači preuzimaju uloge hrabrih pilota Rebel Alliancea, Imperija ili Scum and Villainyja u bespoštednoj borbi svemirskim letjelicama. U svemiru će se uz neizostavne X-Wingove i Y-Wingove te Tie-Fightere i Tie-Interceptore naći i legendarni brodovi kao što su Millenium Falcon Hana Sola ili Slave I Boba Fetta. Zato nadogradite svoje brodove, opremite ih raznim oružjima, pošaljite pilote i krenite u borbu u ovoj uzbudljivoj i super popularnoj igri na 4. Danu društvenih igara u Puli, poručuju organizatori i dodaju da će dečki i cure iz Trsta svima rado objasniti pravila i pokazati kako se igra. Broj ekipa i sudionika je limitiran, a svaka ekipa se može sastojati od jednog do tri člana. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter