U četvrtak visoke mjere osiguranja oko "Drosine"

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Za sutra predviđen nogometni dvoboj između Istre 1961 i zagrebačkog Dinama na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" u 17 sati, ukoliko ga ponovno ne odgodi nevrijeme, proglašen je susretom visokog rizika pa će područje oko stadiona biti pod nadzorom jakih snaga sigurnosti i policije.

Policijski službenici pojačat će kontrole na ulazima u grad, ali i u cijelom gradu, a eventualni dolazak gostujućih navijača bit će organiziran praćenjem do stadiona. Između 15 i 21 sat za promet će za sva vozila biti zatvorena Ulica Marsovo polje od raskrižja s Cestom prekomorskih brigada (obilaznica) do parkirališta kod Croatia osiguranja. Posjetiteljima se preporučuje da na stadion dođu ranije da bi se izbjegle prometne gužve, po mogućnosti pješice, te da ne parkiraju vozila na prostorima koji nisu predviđeni za to jer će njihova vozila premještati pauk.

Na stadion se ne smiju unositi alkoholna pića i pirotehnika, ali ni kišobrani (preporučuju se kabanice). Također, nije dopušten dolazak i boravak u prostoru sportskog objekta u alkoholiziranom stanju, maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način, unošenje i isticanje transparenata, zastave ili druge stvari s tekstom, slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti.

Zakoni ne dopuštaju ni bacanje predmeta u natjecateljski ili gledateljski prostor, pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, paljenje ili uništavanje navijačkih rekvizita i drugih predmeta, pokušaj nedopuštenog ulaska ili nedopušten ulazak u natjecateljski ili u gledateljski prostor ili prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u nogometnoj utakmici. Policija će ovo javno okupljanje snimati. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter