U cetvrtak u Pazinu pocinje TradInEtno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umjetnici iz 14 zemalja predstavit ce svoja glazbena i kazališna djela na ovogodišnjem cetvrtom festivalu tradicijske i etno glazbe TradInEtno u Pazinu, koji pocinje u cetvrtak, a potrajat ce sve do nedjelje, 10. lipnja.

U deset dana pazinski ce Kaštel biti domacin glazbenih i scenskih nastupa sudionika iz Francuske, Belgije, Njemacke, Engleske, Švedske, SAD-a, Estonije, Španjolske, Grcke, Italije, Albanije, Slovenije, Senegala i Hrvatske, najavili su organizatori na konferenciji za novinare koja se u rotondi srednjovjekovnog zdanja.

- Bit ce to unaprijedena medunarodna verzija festivala koja nudi vrhunski koncertni program, kazala je Ranka Šepic, pazinska gradska savjetnica za vodenje projekata i manifestacija. Dodala je da ce se festival ove godine održati u sklopu medunarodnog projekta Archeo. S. (revitalizacija arheoloških sredina), koji sufinancira Europska unija, a u kojem, osim Pazina, sudjeluju albanski, talijanski i grcki partneri. U sklopu tog projekta odradeni su manji zahvati unutar Kaštela te je nabavljena i instalirana festivalska oprema - pozornica, razglas i rasvjeta.

Predstavljen je novi logo festivala (ukljucuje tlocrt Kaštela i tri glagoljska inicijalna slova festivala TIE) koji je izradila Karla Matijašic te festivalski plakat ciji je autor Brajan Benazic.

Ulazi na sve festivalske dogadaje su besplatni, a tijekom festivala zainteresirani ce u gradskoj pizzeriji moci kušati delicije iz triju partnerskih zemalja. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter