U četvrtak se zatvara pošta u Karojbi

Karobjani još ne vjeruju da se ured zatvara
Karobjani još ne vjeruju da se ured zatvara

Poštanski ured u Karojbi zatvara se u četvrtak, izvijestio nas je Denis Lakošeljac, načelnik Općine, a vijest je potvrdio Davor Ljubelj, službenik pošte. On će, kako mu je rečeno, od 1. ožujka raditi u Motovunu, a pokrivat će i teren Karojbe. Odluka o zatvaranju ureda nije donesena preko noći, potvrdio je Lakošeljac te je dodao da s Hrvatskom poštom već skoro godinu dana vode razgovore i prepisku.

Pošta u Karojbi zatvara se zbog gubitaka u poslovanju. Prema dopisu Marijane Miličević, izvršne direktorice HP-a, Poštanski ured Karojba je poslovnu 2012. završio s gubitkom od 99 tisuća kuna, ali i prije toga je negativno poslovala. Prema podacima HP-a, koje Lakošeljac smatra netransparentnim, poštanski ured je 2010. ostvario ukupan prihod od 42 tisuće kuna, a rashod od oko 100 tisuća kuna, ostvarivši gubitak od 58,5 tisuća kuna.

Odluka je uznemirila žitelje Karojbe. Pošta u tom mjestu otvorena je koncem 19. stoljeća, a najstariji sačuvani poštanski žig s natpisom "Karojba" datira od 23. veljače 1903.

- Tko će odlaziti na poštu Motovun? Poštanski ured u Motovunu nalazi se u starogradskoj jezgri, a automobilima se može samo do gornjeg groblja. Kako će umirovljenici pješačiti od groblja do grada? Onaj tko je donio takvu odluku očito nema pojma gdje mi živimo, kaže umirovljenik Miljenko Davanzo.

Iako je i u poštanskom uredu u Karojbi izvješena obavijest o njegovom zatvaranju, Karobjani kao da u to još ne vjeruju, a oni pesimističniji smatraju da je to ipak samo privremena odluka. (Napisao i snimio M. RIMANIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter