U četvrtak se otvara trgovački centar Pula City Mall

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Jučer smo i službeno dobili potvrdu da će se novi trgovački centar Pula City Mall uz obilaznicu na Kaštanjeru otvoriti u četvrtak 1. rujna za građane i kupce. Konačno je tako otklonjena svaka sumnja jer dosad nismo uspijevali dobiti službenu potvrdu već se uvijek govorilo o neslužbenim terminima. No, zakupci tamošnjih poslovnih prostora, neovisno o tim nagađanima, već danima zasebno najavljuju otvaranje svojih poslovnih prostora, a neki, poput New Yorkera, i druge evente, u ovom slučaju casting.
 
Dakle, kako smo doznali, novi pulski centar od četvrtka nadalje radit će od 8 do 22 sata svakodnevno. Takvo će radno vrijeme ostati i nadalje, neovisno o sezoni, s tim da će Interspar i ugostiteljski objekt Leggiero koji će se otvoriti u centru, raditi sat vremena ranije, odnosno već od 7 sati.
 
Također, prva četiri dana bit će organiziran i prigodni zabavni program za posjetitelja, a što su sve vlasnici spremili Puljanima i njihovim gostima, svi zainteresirani, kako za program tako i za sve druge novosti, mogu vidjeti na službenoj internet stranici koja će biti aktivna od ponedjeljka 29. kolovoza www.pulacitymall.hr, 
a aktivirat će i na društvenim mrežama.
 
Osim službenog otvaranja centra, postavilo se i pitanje dovršetka uređenja i otvaranja prilazne ceste. Naime, ta dionica Santoriove ulice zatvorena je početkom lipnja i, prema tadašnjim najavama, radovi su trebali trajati 60 radni dana, i biti gotovi krajem kolovoza, odnosno početkom rujna. U tom dijelu Santorijeve ulice radila se kompletna nova infrastruktura, od oborinske odvodnje, javne rasvjete, elektroničke komunikacijske kanalizacije, do rekonstrukcije vodovodne i plinovodne mreže, te omanji kružni tok koji bi trebao spriječiti stvaranje gužvi pred trgovački centrom. Odabrani izvođač radova bila je pulska tvrtka TGT - Adriatik d.o.o., odabrana kao najpovoljniji ponuditelj na javnom natječaju.
 
S obzirom da je otvaranje prometnice preduvjet za otvaranje centra, a da je gradilište i dalje vrlo aktivno, postavilo se neminovno pitanje hoće li se stići urediti prilazni putovi. Hoće! Naime, jučer smo dobili potvrdu i iz Grada Pule da će ti radovi biti gotovi na vrijeme i to do najavljenog otvaranja centra da bi svi 
posjetitelji po novoj prometnici i preko novog omanjeg kružnog toka mogli doći do centra.
 
"Kolni pristup trgovačkom centru bit će omogućen preko kružnog raskrižja izgrađenog na Ulici rimske centurijacije do kojeg se dolazi ili iz smjera Santoriove ulice ili Ulice prekomorskih brigada. Dalje putem pristupne prometnice do otvorenog parkirališta trgovačkog centra ili pak podzemne garaže trgovačkog centra. Pješački pristup moguće je ostvariti istim smjerom budući da su uz novoizgrađeni rotor i pristupnu prometnicu izgrađeni i odgovarajući nogostupi. Pješački pristup do trgovačkog centra moguće je ostvariti i direktno s nogostupa obilaznice s kojim je trgovački centar povezan s nekoliko pješačkih rampi", kažu nam iz Grada Pule.
(S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)
 
 

Podijeli: Facebook Twiter