U četvrtak pulski Deboto, a idućeg tjedna japanski i američki bend

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz redovan koncertni program, pulski Rock Caffe donosi i tri prave koncertne poslastice. Već u četvrtak od 21.30 sati pulski trio Deboto koncertno će predstaviti svoj debitantski album "Maona". U ponedjeljak u 20 sati u istom klubu slijedi koncert japanskog rock benda Urushi, a u srijedu u 21.30 sati nastupit će američki rock velikani Nashville Pussy.

Album prvijenac

Na pozornici Rock Caffea Deboto će u četvrtak predstaviti sve pjesme s novog albuma, a najavljuju da će se možda na repertoaru naći i pokoja nova, dosad neobjavljena pjesma. Deboto je osnovan 1998. godine, a naslov prvijenca, "Maona", znači plovilo bez vlastitog pogona ili naziv za lijenu osobu u lokalnom žargonu. Album sadrži 12 pjesama i sniman je tijekom prošle i ove godine u studiju G.I.S. u Kastavu te u Radnoj sobi Pionir u pulskom Rojcu, a producent je Edi Cukerić. Ilustraciju za naslovnicu albuma izradio Nadan Rojnić-Biondo, dok dizajn potpisuje Mauricio Ferlin. Materijal je objavila udruga "Tondak", kojoj je to ujedno i prvo fizičko izdanje nakon digitalnog izdanja prve rezidencije "Pionirski dom".

Japanski rock bend Urushi predstavit će se pulskoj publici u organizaciji Veleposlanstva Japana i Rock Caffea. Posebnost ovog japanskog rock benda jest što uz klasični rock instrumentarij (gitara, bas i bubanj) u svom sastavu imaju i shamisen, tradicionalni japanski instrument.

Europska turneja

Poznati američki rock band Nasville Pussy u srijedu će prvi put nastupiti u Puli, u sklopu svoje europske turneje. Nashville Pussy će u Hrvatskoj održati samo dva klupska koncerta - u zagrebačkom Hard Placeu i pulskom Rock Caffeu, a broj ulaznica je ograničen te je za pulski koncert preostao još mali broj ulaznica koje se mogu kupiti preko Ticketshopa.hr, u svim kioscima Tisak medije, turističkim agencijama Activi Travel Pula te Contineo Pazin.

Nasville Pussy osnovani su 1997. godine. Uz beskompromisni rock'n'roll, krilatica 'sex, drugs and rock'n'roll' doslovno je njihov moto koji žive i koji su utkali u jedinstveni glazbeni stil i opus. Grupu čine pjevač i gitarist Blaine Cartwright, gitaristica Ruyter Suys, basistica Bonnie Buitrago i bubnjar Ben Thomas, a iako i dan danas imaju status underground benda, jednom su prilikom nominirani za Grammy. Objavili su albume "Let Them Eat Pussy" (1998.), "High As Hell" (2000.), "Say Something Nasty" (2002.), "Get Some!" (2005.), "Dirty Best of Nashville Pussy (Best of)" (2005.), "From Hell to Texas" (2009.), "From Hell to Texas (Re-mixed) + Live and Loud in Europe" (2012.), "Up the Dosage" (2014.) i "Ten Years of Pussy!" (2015.).

Trenutno su na velikoj europskoj turneji koju su započeli u listopadu u Reykjaviku a završavaju je koncertom 26. studenog u Barceloni. Njihovi koncertni nastupi su sirovi rock'n'roll u iskonskom obliku, uz jedinstven scenski nastup, a mnogi ih zbog žestine uspoređuju s Motorheadom i AC/DC-em. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter