U četvrtak počinje Monteparadiso festival


U četvrtak će u dvorištu Rojca biti otvoren 20. Monteparadiso festival, koji će trajati tri dana uz već isprobanu kombinaciju domaćih i stranih bendova s nezavisne HC punk glazbene scene, a ovaj put, za 20 godina festivala nastupit će isto toliko sastava.

Punkrock/oi ekipa doći će na svoje kad se u četvrtak vrate Argies iz Argentine i pripreme binu za engleske legende Hard Skin i njihove uvijek aktualne sunarodnjake ska/dub/punkrock skvotere Inner Terrestrials. Po prijašnjim iskustvima, pozitivna eksplozija uslijedit će u subotu, kada ponovno sviraju pulski Fakofbolan uz novi materijal i stare nikad zaboravljene himne.

Oni željni malo brže i mračnije glazbe, imat će se priliku veseliti se gostovanjima cijele niske zanimljivih bendova, poput čeških See You In Hell i austrijskih Kurwa Aparata u četvrtak, domaćih AK47 i Bolesno Grinje u petak te Burial iz Njemačke i Antisect iz Engleske.

Hardcorepunk u svojoj najboljoj varijanti opalit će nas po ušima kad se na bini pokažu Deafness By Noise iz Hrvatske i njemački Spermbirds u petak te nastaviti u subotu s Aktivnom Propagandom iz Slovenije. Nabrojani bendovi čine samo dio festivalske postave pa niti preostali svojom žestinom ne zaostaju za njima.

Uz MP festival također se vezuje druženje, dobro raspoloženje, zabava i, kako kažu organizatori, najbolja publika na svijetu. Moći će se kupiti i izdanja domaće i internacionalne nezavisne distribucije, a bit će omogućen i besplatan kamping. Sve dane vrata dvorišta otvaraju se u 20 sati, ulaznica za jedan košta 75, a za sva tri dana 180 kuna. (M. RADIĆ)

 Pravila festivalskog koncertnog prostora

* nema pasa i ostalih ljubimaca (zbog njihove sigurnosti)

* nema rasizma, seksizma i homofobije

* nema oružja

* nema staklenih boca


Podijeli: Facebook Twiter