U četvrtak počinje demontaža krova medicinske škole

Stara zgrada nekadašnje Medicinske škole (D. MEMEDOVIĆ)
Stara zgrada nekadašnje Medicinske škole (D. MEMEDOVIĆ)

U srijedu je, kao što je i najavljeno iz kabineta župana, počelo rušenje stare zgrade pulske Medicinske škole u Ulici Rižanske skupštine. Radnici pazinskog Vladimira Gortana za početak su ogradili gradilište, a pravo rušenje će, kako saznajemo, započeti tek za nekoliko dana.

Rezanje raslinja

- U srijedu smo krenuli s organizacijom gradilišta, postavljanjem zaštitnih ograda i rezanjem raslinja i stabala da bi oslobodili komunikaciju za vozila. Od četvrtka krećemo s demontažom krovnog pokrova koji je od salonita, pretpostavljamo da će nam za tu radnju trebati tri-četiri dana, a nakon toga počinjemo sa strojnim rušenjem građevine. Rok za izvođenje cjelokupnih radova je 23. prosinca ove godine, pojasnio nam je Goran Milohanić, voditelj gradilišta izvođača radova, pazinske tvrtke Vladimir Gortan d.d.

U rušenje napuštene škole krenulo se jer je Županija procijenila da će na taj način najuspješnije riješiti učestalu devastaciju i provaljivanje u prostore, nerijetko i zlouporabu kroz proteklih šest godina od kada su se srednjoškolci medicinari preselili u zgradu bivše kirurgije.

- Medicinska škola Pula preseljena je u novouređene prostorije u zgradi bivše kirurgije Opće bolnice od školske godine 2010./2011., nakon čega je dolazilo do kontinuirane devastacije zgrade od strane nepoznatih osoba. Prema idejnom projektu, pokazano je kako je ekonomski isplativije i cjenovno prihvatljivije srušiti postojeću školsku zgradu i izgraditi novu na istoj lokaciji. Rušenju se pristupilo kako bi se što prije otklonila moguća opasnost za građane i okolinu. Navedenim radovima predviđeno je uklanjanje postojeće građevine, bez dodatnih radova, pojašnjava županijska pročelnica za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Percan. (G. ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter