U cetvrtak Matt Darriau Paradox Trio

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Festival Jazzbina Pula Jazz 09 u cetvrtak u 21 sat u Domu hrvatskih branitelja ugošcuje još jedan sastav afirmiranih virtuoza - Matt Darriau Paradox Trio. Rijec je o cetveroclanom sastavu poprilicno egzoticnog instrumentarija - to su Matt Darriau koji svira kaval, gajde, saksofone i klarinet, gitarist Brad Shepik, koji je nedavno nastupio u Puli kao clan Joey Baron i Killer Joey grupe te violoncelist Rufus Cappadocia i udaraljkaš Seido Salifoski.

Njujorški klarinetist Matt Darriau afirmirao se kao clan grupe Klezmatics, poznatoj po nekonvencionalnom tretmanu tradicionalne židovske glazbe i jazza. Svjetsku slavu stekli su devedesetih, te se danas smatraju najznacajnijim svjetskim suvremenim klezmer bendom. Još dok je svirao s Klezmaticsima, Matt Darriau je odlucio neke svoje nove ideje realizirati u drugacijem kontekstu, pa je tako 1995. svjetlo dana ugledao i prvi album njegova Paradox Trija, benda kod kojeg uz židovsku glazbu i jazz važnu ulogu igra i balkanski folk.

Paradox Trio je od samih pocetaka, zajedno s Pachorom i Tiny Bell Triom Davea Douglasa, kotirao kao kljucni predstavnik fusiona koji kombinira prepoznatljivi njujorški downtown senzibilitet s istocnoeuropskom i bliskoistocnom glazbenom tradicijom. Potpomognut redom vrsnim glazbenicima, gitaristom Bradom Shepikom, celistom Rufusom Cappadociom te sjajnim makedonskim udaraljkašem Seidom Salifoskim, Darriau je Paradox Trio zasluženo doveo do svjetske slave, a nakon tri albuma objavljena za njujorški Knitting Factory, novi "Gambit" im je izdala jedna od najpoznatijih europskih jazz diskografskih kuca Enja Records.

Ulaznice za ovaj koncert u pretprodaji se mogu kupiti u Puli u Rock Caffeu i Centar CD Shopu, u Pazinu u Pro Musicu, u Rovinju u Linku te na svim prodajnim mjestima u sustavu www.ticketpro.hr.


Podijeli: Facebook Twiter