U cetvrtak "Footloose" u Areni!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slavni mjuzikl "Footloose", napravljen po istoimenom filmu iz 1984. godine, odigrat ce se u cetvrtak u pulskoj Areni, s pocetkom u 21 sat. "Lakonogi" ansambl u glavnoj muškoj ulozi predvodi Puležan Nikola Milat, koji se zbog svjetala pozornice i glavne uloge Rena u "Footlooseu" odrekao odvjetnicke karijere.

Još se jednom Istrijanu, takoder pravniku, Pazinjanu Davoru Lovrinicu, zapaženom finalistu televizijskog natjecanja Supertalent, ostvario san u "Footlooseu" On u Areni ocekuje mnoge sugradane iz rodnog Pazina. U mjuziklu igra i Puljanka Mirjana Sinožic, glumica HNK Varaždin.

Glumivši prethodno u desetak kazališnih predstava, nositelj glavne uloge Nikola Milat je i klavijaturist te prateci vokal, a pjeva i posuduje glas u nizu reklama i animiranih filmova.

- Odigrao sam 30-ak puta glavnu ulogu u "Footlooseu" u zagrebackom Kinu SC-a; predstave su bile jako dobre posjecene, a cesto i rasprodane, kaže on. Iako vec ima iskustva i rutinu, pitamo ga hoce li biti treme pred domacom, pulskom publikom.

- Bit ce to više profesionalno uzbudenje nego trema. Arena je nezamjenjiv, jedinstveni prostor i jedva cekam pocetak predstave, kaže Milat.

U prici, nakon što mu majka ostane bez posla, Ren McCormack zajedno s njom mora iz Chicaga odseliti u gradic Beaumont. Tim uspavanim mjestom "vlada" velecasni Shaw Moore. U gradu je zabranjen ples pa maturanti ne smiju organizirati ni svoju maturalnu zabavu. Ren se ne može pomiriti s takvim nacinom života i odlucuje stvar uzeti u svoje ruke.

Uz 17 pjesama, u dva sata i 15 minuta trajanja predstave (uz jednu pauzu od 15-ak minuta), ovaj mjuzikl napravljen je po istoimenom filmu iz 1984. s Kevinom Baconom u glavnoj ulozi, a mjuzikl je prvi put igrao na njujorškom Broadwayu 1998. i osvojio cetiri Tonyja. Osim Bacona, film je lansirao i karijere Sarah Jessice Parker i Jona Lithgowa, a ubrzo je, osim Brodwaya, postao hit i na londonskom West Endu. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter