U četvrtak burger od boškarina i njoki na žlicu

Jučer je najavljena manifestacija Istrafešt (M. ANGELINI)
Jučer je najavljena manifestacija Istrafešt (M. ANGELINI)

Istrafešt by day i Istrafešt by night novi je zajednički projekt pulske Tržnice i gradske Turističke zajednice koju su jučer predstavili direktori, Renato Perc i Sanja Cinkopan Korotaj. Kako je navela direktorica TZ-a, nekada je turistička zajednica organizirala sličnu manifestaciju na Giardinima, ali se zbog problema koje je donijela fiskalizacija od toga odustalo. Također, lani je tržnica počela organizirati manifestaciju Markat by nigt, a ove su godine odlučili te dvije manifestacije spojiti.

- Novi projekt ide u dvije varijante; dnevna koja će se na tržnici organizirati četvrtkom od 10 do 13 sati, a održavat će se od 21. svibnja, odnosno od ovoga četvrtka pa sve do 24. rujna. Noćna varijanta održavat će se petkom od 20 do 23 sati, a trajat će od 19. lipnja do 28. kolovoza, navela je Cinkopan Korotaj i dodala da će u dnevnoj varijanti goste zabavljati živa glazba, a u noćnoj DJ-evi.

Kako je dodao Perc, u noćnoj će varijanti raditi i zgrada Tržnice, a za prodaju će biti otvoren i zeleni dio tržnice. Inače, kako je rečeno, u slučaju kiše manifestacija će tog dana biti otkazana.

Hrana koja će se nuditi, originalna jela s nogu, bit će spravljena od namirnica s pulske tržnice te će se i na taj način popularizirati domaća hrana i proizvodi koje OPG-ovi i obrtnici ovdje prodaju. Hranu će pripremati kuhari Letana, a na prvom meniju bit će, kako smo doznali, burger od boškarina s fritajom i povrćem, polpetine na broštulanom krumpiru s ružmarinom i njoki na žlicu s domaćim pestom i friganom pancetom.

- Cilj nam je da manifestacija turiste koji inače prođu Kandlerovom i Forumom te se vraćaju u krug do Arene potaknemo da produže i do tržnice, da procirkuliraju gradom, navela je Cinkopan Korotaj i navela da će manifestacija sigurno biti zanimljiva i domaćima koji će ovdje moći skočiti na marendu. Voljeli bi, kaže, da Istrafešt by night u konačnici postane i svojevrstan gradski punkt prije noćnih izlaska. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter