U cetiri sata 26 prekršaja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U samo cetiri sata Lucka kapetanija Pula kroz svoje ispostave na teritoriju citave istarske obale u akciji "Sigurno more II" kaznila je 26 prekršitelja na moru. Cilj akcije, koja se u nedjelju od 15 do 19 sati provodila na podrucju od Brestove do Savudrije, bila je zaštita kupaca od nesavjesnih osoba koje upravljaju brodicama, gliserima i jet-skijem koji se približavaju obali na manjoj udaljenosti od dozvoljene i time ugrožavaju sigurnost kupaca.

U akciji koja je provedena u suradnji s Policijskom upravom istarskom kontrolirani su 31 domace i 32 strana plovila. Pokrenuto je 26 prekršajnih postupaka i to devet protiv hrvatskih i 17 protiv stranih državljana. Okoncano je pak sedam prekršajnih postupaka protiv domacih i devet protiv stranih osoba, a nisu okoncana dva postupka protiv domacih i osam protiv stranih osoba.

U akciji je sudjelovalo sedam plovila Lucke kapetanije s deset djelatnika te šest policajaca. U Kapetaniji su zadovoljni akcijom i smatraju da je bila uspješna te se nadaju da ce represivno djelovanje prema prekršiteljima djelovati preventivno i za ostale sudionike u pomorskom prometu.

Podsjetimo, lani je od lipnja do sredine kolovoza u Istri kažnjeno 109 nauticara i zapovjednika plovila zbog raznih prekršaja iz oblasti sigurnosti plovidbe hrvatskim teritorijalnim morem.

 


Podijeli: Facebook Twiter