U centru Pule samo svjetske robne marke

U Ulici Sergijevaca i sad ima dosta svjetskih brendova (D. ŠTIFANIĆ)
U Ulici Sergijevaca i sad ima dosta svjetskih brendova (D. ŠTIFANIĆ)

Grad Pula raspisao je početkom prosinca natječaj za zakup 17 poslovnih prostora, a usmeno nadmetanje održat će se u srijedu 18. prosinca točno u podne. No, ono što ovaj natječaj izdvaja iz svih dosadašnjih jest novina da su za tri poslovna prostora u samom centru grada, u ulicama Sergijevaca, Istarskoj i Laginjinoj, pored djelatnosti koja se traži, definirane i robne marke.

Naime, kako piše u obrazloženju gradske odluke, natječaj se raspisuje za trgovinsku djelatnost za jednu ili više robnih marki te su taksativno navedene Adidas, All in 1, Diesel, Gant, Geox, Mango… Riječ je o robnim markama koje se nalaze na listi domaćih ili svjetskih brendova "Superbrands" objavljenoj na službenoj stranici www.superbrands.com.

Kako je navedeno u natječaju, zakupac se dakle traži za 44 četvorna metra u Ulici Sergijevaca 25, gdje je početna cijena sto kuna po kvadratu. Također, takav ekskluzivni prostor je i onaj od 75 kvadrata u Laginjinoj 3, gdje je početna cijena 50 kuna po kvadratu te u Istarskoj 22, gdje se nalazi prostor od 40 kvadrata po početnoj cijeni od 60 kuna po kvadratu.

Za prostor u Ulici Sergijevaca zainteresirani zakupci moraju dostaviti i obvezujuće pismo namjere banke da će, ukoliko izlicitiraju poslovni prostor, dostaviti neopozivu bankarsku garanciju za osiguranje plaćanja zakupnine prilikom zaključenja ugovora i to u iznosu od 50 tisuća kuna. Ukoliko zakupac ne dostavi bankarsku garanciju u tom roku, smatrat će se da je odustao od zaključenja ugovora.

- Ovom odlukom, koju primjenjujemo prvi put, a drugi gradovi tako već duže funkcioniraju, pokušali smo izbjeći da se u poslovnim prostorima u samom srcu grada prodaju bižuterija i druga plastična ili roba lošije kvalitete i da barem taj dio pješačke zone oplemenimo kvalitetnim zakupcima, a posljedično da podignemo i kvalitetu imidža grada Pule, ustvrdio je pročelnik Damir Prhat. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ; snimio D. ŠTIFANIĆ)

VIŠE O OVOJ TEMI ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter