U centru Pule otvoreno deset gradilišta

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Kandlerova, Carrarina, Castropola i Flanatička ulica, područja su strogog centra grada na kojima se ili kopa ili radi jako malo, a da bi izgledalo da se radnici žure što prije dovršiti posao. Ovim ulicama treba pridodati Splitsku i Ulicu Rimske centurijacije te parkiralište na "starom sajmu automobila" između Rakovčeve i Stankovićeve ulice. Svugdje prašina i šljunak. U ovim vrućim proljetnim danima raskopane prometnice, kanali, hrpa građevinskog materijala, buka i prašina problem su i žiteljima Pule, ali i sve većem broju turista u našem gradu.

Iako nadležni imaju svoje razloge i pojašnjenja, mnogi se žitelji i dalje ne mogu načuditi da je Grad ponovno, kao i posljednjih godina, raskopao Pulu prije početka turističke sezone. Doduše, ne kopaju gradske službe, ali "amenuju" radove gradskih poduzeća Plinare i Herculanee, dok pulska tvrtka Cesta obavlja finalne radove asfaltiranja nakon izvedenih radova na mreži.

Kako smo u obilazak navedenim gradilišta jučer krenuli lagano u 10.30 sati nije nas iznenadilo da u Kandlerovoj, Castropoli i Carrarinoj ne gradilištu nema "prebijenog psa" jer smo očito naletjeli u vrijeme kolektivne marende. Na ulicama samo turisti koji vrludaju između traka i ograda koje čuvaju gradilišta, a negdje, kao u Kandlerovoj, nema čak ni toga.

Od 11 sati, pak, na gradilišta se vraćaju radnici, pale strojevi, ali koliko su ležerni radnici, toliko su ležerni postali i Puljani pa svoja vozila ostavljaju duž samog, sada već zatrpanog prekopa. U Carrarinoj ulici, konkretno, gdje se očito sprema asfaltiranje, uočili smo mnogo parkiranih vozila na samom prekopu, a vozačima ne smetaju ni prepreke, jer ih uredno zaobiđu i ostave vozilo. U nastavku, na Giardinima, uočavamo hrpe raskopanog asfalta... Sve u svemu, neorganizacija u ovom dijelu grada je očita.(G.ROJNIĆ)


VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter