U centru Poreča podzemni spremnici otpada

Cilj je do 2020. odvajati 50 posto plastike, stakla, papira iz otpada
Cilj je do 2020. odvajati 50 posto plastike, stakla, papira iz otpada

Komunalno poduzeće Usluga u Poreču nabavilo je novu količinu komunalne opreme, odnosno spremnika za otpad. Vrijednost opreme iznosi 1,85 milijuna kuna, od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira 40 posto. Nabavljeno je 1.266 komada različitih vrsta spremnika za miješani komunalni otpad, za selektivno sakupljanje otpada, podzemnih spremnika, spremnika za baterije, kompostera, spremnika u obliku životinja i drugih.

Nova oprema za 20 posto ili petinu uvećala je zalihe spremnika s kojima je Usluga raspolagala. Jedan od ciljeva ove nabave je povećanje broja eko-otoka za selektivno sakupljanje plastike, stakla i papira te će se ove godine postaviti dodatnih 60 setova. Pojedini eko-otoci obogatit će se i spremnicima za odlaganje baterija. Poduzeće Usluga zadalo si je cilj da će do 2020. godine odvojiti 50 posto plastike, stakla, papira iz ukupne količine otpada.

- Ova nabava predstavlja još jedan korak k ostvarenju tog cilja, a potrebno je istaknuti da će se broj od 110 setova eko-otoka na Poreštini povećati na 170. Osim toga, ove je godine u planu i postavljanje u centru grada dodatnih podzemnih spremnika, koji su estetski prihvatljiviji, ističu iz Usluge te dodaju da fizičke osobe sav odvojeni otpad koji se ne odlaže na eko-otocima mogu besplatno zbrinuti u reciklažnom dvorištu Košambra, na adresi Garbina 10 u Poreču. (E. V.)


Podijeli: Facebook Twiter