U centru Labina gradi se novi hram sporta

Počela je gradnja nove sportske dvorane u Labinu
Počela je gradnja nove sportske dvorane u Labinu

Ovih je dana kao što je bilo i najavljeno, u Labinu počela rekonstrukcija stare sportske dvorane i izgradnja nove, jedna od najvećih gradskih investicija, vrijedna 25 milijuna kuna. Izgradnji se mnogi vesele, znajući da je Labin jedan od rijetkih gradova u državi, koji koristi staru i oronulu dvoranu, izgrađenu sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Gradonačelnik Tulio Demetlika, govori nam kako bez odlične suradnje Grada i Sportske zajednice Grada Labina, teško da bi ikad do izgradnje i došlo.

Iskoristili postojeću infrastrukturu grada

- Zahvaljujući izvanrednoj i kvalitetnoj suradnji gradske uprave i sportske zajednice, koja je predlagala, zajedno s labinskim sportskim klubovima i udrugama, prijedloge i rješenja početka izgradnje nove i rekonstrukciju stare dvorane, konačni smo dočekali i taj dan. Kao i kod svih velikih projekata, postoji nekolicina onih koji pitaju, zašto se s izgradnjom počelo na lokaciji u centru grada, što će biti s parkiralištem, da li stanari u obližnjim zgradama negoduju, na što nam odgovara, kako se izgradnjom započelo na lokaciji u centru, jer se već četrdeset godina tamo stara sportska dvorana i nalazi. Postoji sva infrastruktura, te se ne želimo razbacivati financijskim sredstvima tražeći nove lokacije, gradeći drugu infrastrukturu. Parkiralište je već sada dovoljno da primi sve posjetitelje, sportskih događanja u dvorani, osim toga proširit će se, a susjedi ne negoduju baš previše, jer su naučili da im je desetljećima dvorana u blizini, kaže labinski gradonačelnik.

Napomenuo je kako dvorana nije jednina sportska investicija u koju se ulaže, već se uskoro počinje s ulaganjem u ostale sportske terene u Labinu, a radi se i na proširenju sportske zone u prigradskom naselju Vinež, te će sport imati značajno mjestom u proračunu Grada.

Radovi će se izvoditi u tri zasebne faze

Direktor gradske tvrtke Labin 2000, Dalibor Zupičić, koja gospodari sportskim objektima na području grada, također ne krije zadovoljstvo tom velikom investicijom. Taj nekad profesionalni rukometaš više prvoligaških klubova u Hrvatskoj, pojašnjava nam kako se namjerava u rekonstrukciju stare i dogradnju nove dvorane uložiti 23 milijuna kuna, te dodatnih dva milijuna u završno opremanje objekata, ukupno 25 milijuna plus PDV. Da podsjetimo kako je Gradsko vijeće na jednoj od prošlogodišnjih sjednica bilo velikom većinom glasova jedinstveno u razmišljanjima kako je sportska dvorana izgrađena daleke 1976. godine, u jako lošem stanju i vapi za temeljitom rekonstrukcijom. Isto tako bili su jedinstveni i u tome da je to jeftinije i praktičnije, nego izgradnja na novoj lokaciji. Od Zupičića doznajemo kako će se radovi izvoditi u tri faze. Prva je izgradnja pomoćne dvorane koja se izvodi kao dogradnja uz postojeću dvoranu na dijelu gdje je danas otvoreno malonogometno igralište. Zatim se kreće s rekonstrukcijom postojeće sportske dvorane i na kraju s dogradnjom postojeće sportske dvorane na dijelu njenog ulaza. (Adriano ŠĆULAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter