U centru će se otpad odvoziti dva puta dnevno

Zahvala cara "za čuvstva patrijotične privrženosti i vjerne odanosti" iz travnja 1918. godine (A. DAGOSTIN)
Zahvala cara "za čuvstva patrijotične privrženosti i vjerne odanosti" iz travnja 1918. godine (A. DAGOSTIN)

Za sve poslovne korisnike u užem gradskom centru Pule, koji su dio pilot projekta novog načina odvoza komunalnog i selektivnog otpada, mijenja se režim odvoza otpada. Kako ulaskom u ljetnu sezonu započinje pojačan frekvencija gostiju u užem gradskom središtu, što ima za posljedicu pojačan rad prodajnih i ugostiteljskih objekata, rezultat je i značajno veća količina otpada u užem gradskom centru. Nakon provedene ankete i prema iskazanim željama i potrebama poslovnih korisnika u užem gradskom središtu, Herculanea prelazi, kao što se najavljivalo, na ljetni raspored odvoza otpada dva puta dnevno.

Prilagođeno poslovnim korisnicima

Tako će se odvoz ostatnog komunalnog otpada obavljati u 16 i 23.30 sati, a odvoz selektivno prikupljenih sirovina obavljat će se u 9 i 16 sati. Raspored odvoza prilagođen je radu poslovnih korisnika u užem gradskom centru i željama koji su subjekti iskazali u anketi.

- Odvoz ostatnog komunalnog otpada prilagođen je radu, prije svega, ugostiteljskih objekata, koji su zadužili posudu i u toku ljetnog perioda stvaraju veće količine ostatnog komunalnog otpada. Poslijepodnevno prikupljanje ove vrste otpada započinje od 16 do 18 sati i od 23.30 do 01.30 sati, pojašnjavaju iz Herculanee.

Raspored odvoza ambalažnog otpada ili selektivno prikupljenih sirovina, što uključuje papirnatu i kartonsku ambalažu, plastičnu i metalnu ambalažu, kao i drvenu ambalažu, odvozit će se kao i do sada u jutarnjim satima od 09 do 11 sati te u poslijepodnevnim satima od 16 do18 sati.

Poslovni korisnici u užem gradskom središtu, koji su i do sada bili dio pilot projekta, trebaju se pridržavati novog ljetnog rasporeda odvoza komunalnog i selektivno prikupljenog otpada te na vrijeme iznijeti posudu ispred prodajnog ili ugostiteljskog objekta.

- Želimo naglasiti da ćemo tijekom ljeta povući posude na potezu od Ciscuttijeve ulice do Trga sv. Tome gdje su postavljeni podzemni kontejneri, koje koriste isključivo građani koji obitavaju u užem gradskom centru i koji su zadužili elektronski ključ da svoj otpad isključivo odlažu u podzemne posude, najavljuju iz Herculanee, istaknuvši da povlačenjem posuda s javnih površina poslovni korisnici više neće imati mogućnost odlaganja svojeg otpada.

Sankcije za prekršitelje

Herculanea će, zajedno s komunalnim redarima, nadzirati poštivanje novog rasporeda odvoza i sankcionirati poslovne subjekte koji otpad odlažu na mjesta koja za to nisu predviđena. Također, najavljuju da će tijekom vikenda svi poslovni korisnici u užem gradskom centru dobiti letak o prelasku na novi ljetni raspored odvoza, a za sva dodatna pitanja mogu se obratiti na brojeve naznačene na letku ili u Herculaneu.

- Poslovni korisnici, kao i građani užeg gradskog središta, trebaju se strogo pridržavati gradske odluke o odvozu komunalnog otpada kako se u jeku ljetne sezone ne bi stvarala nepotrebna gužva prilikom pružanja usluge, a istovremeno s gradskih ulica nestale slike i neugodni mirisi pretrpanih posuda, zaključuju iz Herculanee. (G. ROJNIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter