U casopise stižu videooglasi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Americhip uvodi svojevrsnu revoluciju u svijet oglašavanja u tiskovinama – videooglase. Atraktivnost ovih reklama, nagada se, osvojit ce brojne oglašivace i konzumente.

Prvi videooglas objavljen u tradicionalnom tiskanom casopisu pojavit ce se u jednom od rujanskih izdanja americkog tjednika Entertainment Weekly. Videoreklame ce se pojaviti u odabranim primjercima ovog casopisa.

Cip-tehnologija koja se koristi za pohranjivanje videa, slicna onoj koja se koristi kod 'svirajucih' cestitki, aktivira se kad se stranica okrene. Na svaki cip stane video u dužini od 40 minuta. Prvi klipovi sadržavat ce najave programa US TV Networka i CBS-a te reklame za Pepsi.

Videoreklame u casopisu pojavit ce se u izdanju koje ce se u prodaji naci 18. rujna i bit ce distribuirano na prodajnim mjestima u Los Angelesu i New Yorku. Vjeruje se da ce ova nova tehnologija koštati puno više od printanih oglasa.

No, kako piše BBC, oglašivaci su danas svjesni toga da ako se žele istaknuti na sve vecem i konkurentnijem tržištu, moraju napraviti sve kako bi istaknuli svoj proizvod.

Ovo nije prvi put da izdavaci eksperimentiraju s digitalnom tehnologijom u casopisima. Prošle godine je lifestyle-magazin za muškarce Esquire prvi upotrijebio e-ink tehnologiju na naslovnici.

Americhip, koji je i razvio koncept video-in-print, radi i na tehnologiji koja bi aktivirala razlicita osjetila, kao što je naprimjer njuh.


Podijeli: Facebook Twiter