U caffe baru Sax izložba fotografija Anne Gaspotić


Fotografskom izložbom mlade pulske fotografkinje Anne Gaspotić sinoć je otvorena nova izložbena sezona u pulskom caffe baru Sax. Izložba pod nazivom "Ivan" serija je fotografskih radova autorice koja se ozbiljnije počela baviti fotografijom prije 2 godine i to u udruzi ljubitelja fotografije Format.

Na fotografijama Anne Gaspotić uglavnom su pozirale pulske djevojke preko čijih je lica ili tijela autorica projicirala razne vizualne efekte i na taj način stvorila interesantnu igru u kojoj njihova tijela postaju eksperimentalna platforma. Uglavnom se radi o digitalnoj portretnoj fotografiji s jakim kolorističkim akcentima i intenzivnim chiaro scuro efektima.

S obzirom da je ovo jedan od prvih samostalnih istupa mlade fotografkinje svakako je za pohvaliti njezinu tendenciju promoviranja fotografije kao i želju za edukacijom u udruzi Format. Temeljem izloženih radova valja zaključiti da će ukoliko se sustavno nastavi baviti fotografijom, Anna Gaspotić u skoroj budućnosti zasigurno polučiti još smjelija i zrelija fotografska rješenja.

"Naziv izložbe posvećen je Ivanu, mojem djedu koji je umro 1971. godine i koji mi je ostavio projektor", kazala je autorica prilikom otvorenja izložbe. (V. ŠILIPETAR; snimio M. ANGELINI)

 


Podijeli: Facebook Twiter