U Buzetu se po prvi puta otvara pedijatrijska ambulanta

(G. Č. Š.)
(G. Č. Š.)

U buzetskom Domu zdravlja 1. rujna počinje s radom pedijatrijska ambulanta za djecu predškolske dobi. Odlična je to vijest za roditelje mališana buzetskog područja s obzirom da Buzet prvi puta dobiva pedijatrijsku ambulantu.
 
- Iznimno smo zadovoljni što se u buzetskom Domu zdravlja, po prvi puta, otvara pedijatrijska ambulanta i izuzetno smo zahvalni Istarskoj županiji i Istarskim domovima zdravlja što su se zauzeli i omogućili da naši najmlađi sugrađani dobiju adekvatnu zdravstvenu skrb. Do sada se zdravstvena njega i briga o predškolskoj djeci vodila putem ordinacija obiteljske medicine. 
Otvaranjem pedijatrijske ambulante zadovoljava se potreba osiguravanja zdravstvenog standarda djece predškolskog uzrasta te se smanjuju troškovi odlazaka u ambulante i bolnice susjednih gradova na specijalističke preglede, izjavila je dogradonačelnica Buzeta Ana Pernić.
 
Otvaranje pedijatrijske ambulante bio je jedan od utvrđenih prioriteta grada Buzeta kao Grada prijatelja djece, rekla je Pernić, kojeg su u Buzetu, nakon višegodišnjih nastojanja u suradnji s Istarskim domovima zdravlja sada i ostvarili.
 
- Nakon dugog birokratskog puta i napora vodstva Istarskih domova zdravlja napokon smo došli do cilja, a to je otvaranje pedijatrijske ambulante u Buzetu. Pedijatrijska ambulanta je gradu veličine Buzeta svakako neophodna, a sada nam slijedi trnovit put njenog održanja do povratka mlade buzetske specijalizantice, naravno uslijed kroničnog nedostatka pedijatra. Iznimno smo zadovoljni postignutim te možemo najmlađim pacijentima pružati adekvatnu zdravstvenu zaštitu slikovito rečeno - na kućnom pragu. Za sada će u ambulantu dolaziti renomirane i iskusne pedijatrice iz Pule i Pazina, izjavio je voditelj buzetske Ispostave Istarskih domova zdravlja Elvis Černeka. 
 
Pedijatrijska ambulanta radit će ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 13.30 do 20 sati s time da je rad liječnika sa pacijentima od 15 do 19 sati dok su sistematski pregledi od 15 do 17 sati. Utorkom i petkom radit će od 7 do 13 sati s time da je rad liječnika sa pacijentima od 11 do 13. Takvo radno vrijeme važiti će do završetka uređenja prostora i preseljenja postojeće obiteljske ordinacije, a nakon toga će vjerojatno doći do manjih korekcija. (G. ČALIĆ ŠVERKO)
 

Podijeli: Facebook Twiter