U Buzetu prva organizirana razmjena dječje odjeće

Po prvi puta - razmjena odjeće (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Po prvi puta - razmjena odjeće (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Super ideja, tim je riječima prokomentirala akciju razmjene dječje odjeće mama Mira Vuković. U Dječji vrtić "Grdelin" jutros je donijela odjeću koju je njen 4-godišnji sin Ivan prerastao, a uzela nešto drugo. Razmjenu rabljene dječje odjeće i obuće za djecu od rođenja pa do 7 godina, po prvi je puta u Buzetu organiziralo buzetsko Gradsko društvo Crvenog križa u suradnji sa Dječjim vrtićem "Grdelin", pod geslom  "Donesi-razmjeni-pokloni-uzmi".

Roditelji koji su htjeli donirati ili pak trebaju dječju odjeću i obuću došli su u subotu prijepodne u vrtić i pronašli nešto za svog mališana. Sve je bilo poslagano na sedam stolova, ovisno o uzrastu mališana što je olakšalo sortiranje i odabir, a među odjećom je bilo ne samo rabljene već i one nove s etiketom. Roditeljima su u izboru pomagali i mladi volonteri Crvenog križa.

- Akcija razmjene rabljene dječje odjeće i obuće jedna je od onih vezanih uz "Solidarnost na djelu". Roditelji ionako međusobno razmjenjuju odjeću, pa zašto se na taj način ne bi proširio krug. Želja nam je da akcija postane tradicionalna, izjavila je v.d. ravnateljice Crvenog križa Lara Černeka koja nam je rekla da je zadovoljna odazivom roditelja.

- Akcijom su obuhvaćeni ne samo polaznici vrtića već i ostala djeca. Vrlo je vrijedna i s njom bi trebalo nastaviti da postane tradicionalna i organizira se barem dva puta godišnje na prijelazu godišnjih doba, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića "Grdelin" Silvana Pavletić. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter