U Buzetu održane 3. sportske igre istarskih obrtnika

Svečanost otvaranja sportskih igara
Svečanost otvaranja sportskih igara

Ekipe obrtnika iz svih sedam istarskih udruženja te jedna gostujuća jer je Buzet kao domaćin imao dodatnu ekipu sastavljenu od obrtnika iz prijateljskih i bratskih udruženja Kopar, Sisak i Stubica, natjecale su se na 3. sportskim igrama istarskih obrtnika koje su u sklopu rujanskih svečanosti i obilježavanja tradicijske pučke fešte Subotine u Sportskoj dvorani u Buzetu okupile dvjestotinjak sudionika.

U malom nogometu prvo mjesto osvojila je ekipa Udruženja obrtnika iz Pule, drugo zajednička ekipa udruženja obrtnika Poreča i Pazina, a treće Udruženja obrtnika iz Rovinja.

Gostujuća ekipa "Naši" u čijem su sastavu bili obrtnici iz Kopra, Siska i Stubice, zauzela je prvo mjesto u pikadu, druga je bila ekipa obrtnika Poreča, a treća iz Pazina. Prvo mjesto u potezanju konopa osvojila je ekipa obrtnika iz Buzeta, drugo iz Poreča i treće "Naši". U ukupnom poretku prema osvojenim bodovima, prvo mjesto kao i lani pripalo je obrtnicima iz Poreča, drugo ekipi "Naši", a treće mjesto dijele Pula i Buzet.

Obrtničke sportske igre otvorio je gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić.

- Obrtnici u Buzetu predstavljaju jedan značaj dio gospodarstva, a često su bili i inicijatori druženja i bratimljenja s gradovima i općinama, rekao je Žulić.

U sklopu svečanosti otvaranja sudionike su pozdravili predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska te predsjednica Udruženja obrtnika Buzeta Loredana Krbavčić, zaželjevši obrtnicima da tijekom zajedničkog natjecanja i druženja barem nakratko zaborave posao i svakodnevne probleme.

- Hrvatska je ove godine ušla u Europsku uniju što je razlog više da se u obrtničke aktivnosti, polako, kroz sportske igre i Istra Gourmet uključe i obrtnici iz susjedne Slovenije, naglasio je Paliska. (Napisala i snimila G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter