U bujicama u Afganistanu i Pakistanu deseci poginulih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U bujicama uzrokovanim neuobičajeno obilnim kišama u Afganistanu i Pakistanu poginulo je više od 160 ljudi, a stanovnici zabačenih područja ostali su bez skloništa, hrane ili struje uslijed jedne od najtežih prirodnih katastrofa u južnoj Aziji posljednjih godina, rekli su dužnosnici u ponedjeljak.

Najteže je pogođeno planinsko područje Afganistana gdje je poginula 61 osoba, a bujice odnijele oko 500 tradicionalnih kuća od nepečene opeke u dvanaestak sela u ruralnom okrugu Sarobi, na manje od sat vremena od Kabula, rekli su dužnosnici.

U istočnoj afganistanskoj pokrajini Nuristanu najmanje je 60 kuća uništeno, rekao je glasnovnonrik pokrajine Mohammad Yusufi. Vlasti nisu uspjele dostaviti pomoć nekim teško pogođenim selima jer ceste na tom području nadziru talibani, dodao je Yusufi.

U drugim istočnim pokrajinama Afganistana poginule su još najmanje 24 osobe, rekli su dužnosnici, a u Pakistanu je zbog monsunskih kiša poginulo više od 80 ljudi, izvijestili su pakistanski mediji. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter