U Bugarskoj se zapalio muškarac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Siromašni muškarac zapalio se u utorak u dvorištu crkve na jugozapadu Bugarske dan pošto je to učinila nezaposlena žena koja je u kritičnom stanju, prenose mediji i pitaju se ponavlja li se val prosvjednih samospaljivanja s početka 2013. te 2014. u najsiromašnijoj članici Europske unije.

"Muškarac od 48 godina zapalio se u dvorištu crkve" u mjestu Sandanski, kazao je Vasil Mitov, ravnatelj lokalne policije. Muškarac je bio vrlo siromašan i hranio se milodarima crkve, a prebačen je u bolnicu za hitne slučajeve u Sofiji, javlja agencija BGNES. Lidia Petrova, nezaposlena fotografkinja koja se zapalila u ponedjeljak pred zgradom bugarskog predsjednika u Sofiji u kritičnom je stanju, objavila je bolnica u utorak.

Obitelj te 38-godišnje razvedene žene navodi da je strahovala za budućnost svoga djeteta. Osam je osoba umrlo u Bugarskoj nakon što se zapalilo u veljači 2013., te u siječnju 2014.

Siromaštvo, ali i prosvjed protiv političke korupcije, motivi su tih očajničkih poteza. Prema podacima Eurostata, europske statističke službe, siromaštvo i društvena isključenost prijetnja su za 48 posto Bugara. Prosječna mjesečna plaća u Bugarskoj iznosi 400 eura, a prosječna mirovina 100 eura. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter