U brodolomu izbjeglica s Bliskog istoka 36 mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Broj mrtvih u vodama Indonezije, u brodolomu izbjeglica s Bliskog istoka na putu prema Australiji, u ponedjeljak se popeo na 36, u trenutku kad je australski premijer počeo posjet Džakarti u pokušaju obuzdavanja priljeva izbjeglica.

"Pronašli smo još četiri tijela, među kojima dvoje djece", kazao je Warsono, šef policije regije Agrabinta, na otoku Java, ispred koje je plovilo potonulo u petak. "Još uvijek ne znamo točan broj osoba koje su bile u brodu", dodao je Warsono.

Prema preživjelima i lokalnom tisku, brod je prevozio između 80 i 120 osoba. Dvadeset osam putnika pronađeno je živo i zdravo. Spašavanje nije moglo biti nastavljeno u ponedjeljak zbog previše uzburkanog mora.

Brod je prevozio podnositelje zahtjeva za azilom iz Libanona, Jordana i Jemena. Libanon je u nedjelju procijenio na 29 broj svojih državljana koje se još smatra nestalima. Na palubi se nalazilo 68 Libanonaca. Osamnaest ih je spašeno, a 21 tijelo je izvađeno, rekao je u nedjelju Haytham Jomaa, glavni direktor za emigrante pri vanjskim poslovima u Bejrutu. Preživjeli su ispričali da je plovilo nastojalo dospjeti na otok Christmas, australski teritorij u Indijskom oceanu, bliži Indoneziji nego Australiji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter