U Brazilu jedan navijač poginuo, deset ozlijeđenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Utakmicu zadnjeg kola brazilskog nogometnog prvenstva između Atletico Paranaensea i Vasco da Game obilježili su veliki neredi navijača. Jedna je osoba poginula, dvije su u komi, a najmanje deset navijača je ozlijeđeno.

Susret je prekinut nakon svega deset minuta igre zbog žestoke tučnjave suparničkih navijača. Prekid je trajao sat vremena, a policija je morala angažirati dodatne snage ne bi li smirila situaciju. U jednom je trenutku na travnjak stadiona u Joinvilleu sletio policijski helikopter, ne bi li pomogao u zbrinjavanju stradalih.

"Navodno je jedna osoba poginula, no ta informacija još nije službeno potvrđena. Tri navijača su s ozbiljnim ozljedama prevezena u bolnicu, a ukupno je stradalo najmanje deset osoba", kazao je Antonio Peralta, direktor Vasco da Game.

Utakmica između Atletica i Vasca igrala se na neutralnom terenu zbog prijašnjih incidenata navijača ovih klubova, no ni ovoga puta nije prošlo bez izgreda. Utakmicu je osiguravala jedna lokalna zaštitarska tvrtka, a policija se uključila tek kada je došlo do sukoba.

Nakon što se situacija smirila utakmica je nastavljena. Atletico je na koncu pobijedio 5:1, a Vasco je ovim rezultatom ispao u drugu ligu. Po prvi put u povijesti brazilskog nogometa dogodilo se da je iz lige ispao i branitelj naslova Fluminense, a u niži rang natjecanja preselili su i Ponte Preta i Nautico. Novi brazilski prvak je Cruzeiro iz Belo Horizontea. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter