U Borutu proslavljen Dan opcine Cerovlje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon lanjske proslave Dana opcine Cerovlje u Gologorici i predlanjske u Dragucu, na red je došao i Borut, u cijoj je odnedavno obnovljenoj nekadašnjoj školi u cetvrtak, dan prije pravog Dana opcine, održana svecana sjednica Opcinskog vijeca.

Svecanost je zapocela himnama i minutom šutnje u spomen na znane i neznane junake koji su u Domovinskom i Narodnooslobodilackom ratu ugradili svoje živote za slobodnu, suverenu i demokratsku Republiku Hrvatsku.

Uslijedio je multimedijalni referat cerovljanskog nacelnika Emila Dausa u kojem je podsjetio na brojne projekte realizirane u protekloj godini: nadogradnja škole u Cerovlju, asfaltirana cesta Paz - Belaj - Letaj, novi vodovodni ogranci itd.

Predsjednik Opcinskog vijeca Ivan Jurada dodijelio je zaslužnicima opcinska priznanja. Povelju je dobio 72-godišnji Mario Ladavac iz Pazina za sveukupan doprinos u razvoju infrastrukture na podrucju Cerovljanštine. Povelja je posthumno dodijeljena i sviracu na tradicijskim instrumentima Boži Bernobicu Nadalinu iz Pagubica (1925. - 2002.) za poseban doprinos u ocuvanju kulturne baštine opcine Cerovlje, a preuzeo ju je sin Elio.

Opcinska zahvalnica za izniman doprinos u ocuvanje kulturne baštine i organizaciju susreta Bajsi u Dragucu dodijeljena je 66-godišnjem Vladimiru Pernicu iz Buzeta. U ime nagradenih prisutnima se obratio laureat Ladavac, koji je opisao životni put nagradenih te kazao da je "teško pronaci prave rijeci za opisati emocije u ovakvim trenucima".

U kratkom glazbenom programu nastupili su Miloš Pernic na bajsu i Duško Andelini na triještini, a za domjenka u dubokom hladu ispred stare škole atmosferu su podizali mladi domaci sviraci. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter