U bombaškom napadu u Nigeriji najmanje 35 mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U dvostrukom bombaškom napadu poginulo je najmanje 35 osoba u gradu Maiduguriju na sjeveroistoku Nigerije, zahvaćene pobunom islamističke skupine Boko Haram, objavila je u nedjelju policija.

"Nastavljamo brojati, zasad smo izbrojili 35 tijela", izjavio je šef policije države Borno, Lawal Tanko. Po svjedocima, u obje eksplozije do kojih je došlo u subotu navečer poginulo je do 50 osoba.

"Naši ljudi nastavljaju posao zajedno sa spasiocima", dodao je policijski dužnosnik ne navodeći više detalja.

Dvije eksplozije dogodile su se gotovo istodobno u gusto naseljenoj četvrti Gomari, na cesti koja povezuje Maiduguri, središte države Borno, smatrane uporištem Boko Harama od osnivanja skupine 2009., i Damaturu, središte susjedne države Yobe.

"Prva eksplozija bila je usmjerena na stanovništvo. Drugi stanovnici došli su im pomoći te je dvije minute kasnije odjeknula druga eksplozija", ispričao je u subotu navečer stanovnik Buba Ibrahim.

Ekstremisti koji žele nametnuti islamsku državu u većinski muslimanskoj sjevernoj polovici Nigerije nastavljaju sa smrtonosnim napadima. Oni su postali gotovo svakodnevni usprkos uvođenju izvanrednog stanja i ofenzivi vojske od svibnja prošle godine u državama Borno, Yobe i Adamawa.

U sukobima je bilo na tisuće žrtva, u krvavim napada Boko Harama ali i vojnim operacijama odmazde. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter