U bolnicu preko tvornice stakla!?

Na Trgu Republike usmjerava se u Marulićevu ulicu (N. LAZAREVIĆ)
Na Trgu Republike usmjerava se u Marulićevu ulicu (N. LAZAREVIĆ)

Za privremenu regulaciju prometa u Šišanskom naselju i Kaštanjeru, ali i okolnim ulicama, zbog kompletne rekonstrukcije Santoriove ulice koja se odrađuje tijekom ljetnih mjeseci, upotrebilo se uistinu puno prometnih znakova. U svakoj ulici, "na svakom kantunu", vozači se usmjeravaju kuda da prometuju i mnogi su već pohvalili da konačno svugdje postoje oznake privremene regulacije.

Iz Rakovčeve do Marulićeve

Međutim, postoje i apsurdna rješenja koja kao da je postavljao netko tko nikad nije vozio Pulom. Naime, u Rakovčevoj i Mletaćkoj ulici postavljeni su znakovi sa smjerom prema bolnici koji vozače u nijednom trenutku ne usmjeruju u Zagrebačku ulicu, pa da preko Preradovićeve ulice stignu do alternativnog ulaza u bolnicu, ili, pak,  Mutilsku ulicu, pa da preko Gregovice ponovno stignu do alternativnom ulaza u bolnicu. Naime, i u Rakovčevoj, i u Mletačkoj ulici, Trgu Republike, pa čak i početku Marulićeve ulice, svugdje je postavljen znak koji sugerira da se do bolnice stiže "ravno". Po toj logici do bolnice se, očito prema postavljenim znakovima, stiže preko tvornice stakla. Da nije tragično bilo bi smiješno jer nisu svi vozači iz Pule i ne poznaju svi pulske ulice.

Kada se spuštate iz Rakovčeve ulice prema raskrižju sa Zagrebačkom ulicom kod Žute škole, bilo bi logično da se vozače usmjerava u Zagrebačku ulicu, međutim, s obje strane prometnice stoji znak koji usmjerava za bolnicu ravno. A tamo se u Mletačkoj nalazi isti znakovi koji umjesto da se vozače barem tamo vrate prema Zagrebačkoj usmjeruju na Trgu Republike. Pomosilio bi netko da ga se usmjerava u Mutilsku ulicu pa preko Gregovice u bolnicu, međutim, tek na Trgu Republike vozače čeka iznenađenje jer, prema signalizaciji, usmjeruje ih se u Marulićevu ulicu!?

Svako usmjeravanje važno

Zašto i zbog čega, odgovora nema. Možda su oni koji su projektirali takvu privremenu signalizaciju, ali i postavili je, mislili da se preko tvornice stakla lakše dolazi do bolnice. Nekom vozaču koji nije iz Pule, ili turistu, ovakva signalizacija sasvim sigurno neće pomoći pronaći ulaz u bolnicu. Pogotovo u hitnoj situaciji kada je svako usmjeravanje važno. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter