U boj za stil svoj!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Što odjenuti u sezoni kada je kalendarski skoro proljece, a temperaturno zima u punom jeku. Kao da smo u meduvremenu, negdje izmedu raja i pakla, kao u nekom cistilištu. A kada se cisti, onda se radi i tu baš nema mjesta za ulickane modne kombinacije.

Kada pritom dodamo još i ekonomsku krizu, odnosno tako omraženu recesiju, pa užurbani stil života, ne preostaje drugo nego se naoružati svime - strpljenjem, vremenom i modnim stilom u tom duhu. Srecom, moda je evoluirala do te mjere da vec godinama nema izrazitog diktata jednog stila, što je savršeno za individualnost koja drži primat nad dosadnim robovanjima trendovima.



Još je važnije, kada su naši džepovi u pitanju, da se puno može uciniti malim investicijama u prošlogodišnju garderobu. Štednja, nikako nije cilj modnih diktatora, no izgleda da je odavno vec sve izmišljeno, tako da se moda svodi na povratak i varijacije poznatih oblika u novom izdanju.

To znaci, da otvaramo zonu "bezvremenskih modnih komada". Svaka žena u ormaru mora imati pet kljucnih komada. U njemu ce, rame uz rame, pored crne haljine visjeti njezina suprotnost, odnosno njezino ili njegovo visocanstvo vojnicki kaput i vojnicke cargo hlace. Znaci, idealni stil za ovo stilsko i odjevno medurazdoblje je vojnicki ili military stil koji je sada uzeo zamah i poceo evoluirati.



Savršen je jer sublimira sportski i gradski imidž koji je zbog oponašanja stila uniformi upakiran u vojnicki stil. Taj izvorno muški stil sa detaljima iz drevne prošlosti kraljeva i vitezova na ženskom tijelu prerasta u izazovne modele koji se ove sezone "pod obavezno" kombiniraju sa suknjama i jeansom.

U tom nježnom, subverzivnom militantnom stilu, naglasak je upravo na vec navedenim kontrastima. Romanticna suknja i visoke vojnicke cizme - jako seksi. Vecernja haljina i vojnicki kaput - moderni dr. Živago u ženskom izdanju kojeg veže burna prošlost, dvoredno kopcanje i šarmantni široki reveri.



Maskirni gornji dio sportske jaknice i vruce maslinastozelene hlacice u kombinaciji sa visokim platformkama - nova kraljica disko podijuma. Šljokice na jaknici - glam vojnicki stil. Pojacana ramena na jakni dvorednog kopcanja uz visoke cizme - stigla je trendsetterica.

Ray Ban naocale kakve je nosio Tom Cruise u "Top Gunu" dat ce novi štih strukiranom sakoicu ili cak proljetnoj vjencanici. It djevojka sezone biti ce odjevena u maskirnozelene jaknice s podstavljenim ramenima i namjerno "uništenim" jeansom.



Kada tome pridamo cinjenicu da je prednost ovoga stila u boji, jer se maskirnozelena može kombinirati sa vecinom boja. Sve to govori da s krpicama treba lukavo, a nas neizmjerno cini sretnima "prepredena" odjeca koja istice, ali i skriva, što treba u svim prilikama.


Podijeli: Facebook Twiter