U blizini Paltane gradit će se turističko naselje s 420 postelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Općina Medulin objavila je javnu raspravu o prijedlogu Urbanističkog plana uređenja Volme jug - zone ugostiteljsko-turističke namjene koja traje do 17. lipnja. Javno izlaganje o prijedlogu bit će 8. lipnja u Društvenom domu u Banjolama, s početkom u 18.30 sati. Građani, udruge i nadležna tijela mogu dostavljati svoje pisane primjedbe Općini Medulin tijekom provođenja javne rasprave ili upisom u knjigu primjedbi koja će u vrijeme provedbe javnog uvida biti dostupna u općinskoj zgradi.

Vlasnici sami pokrenuli izradu plana

Na inicijativu vlasnika parcela, prijedlog Plana izradila je tvrtka Modus arhitekta Bruna Nefata, a riječ je o zoni koja se prostire na 4,49 hektara, od čega je 3,65 hektara namijenjeno ugostiteljsko-turističkoj namjeni, odnosno izgradnji turističkog naselja s 420 ležajeva i četiri do pet zvjezdica. Područje je udaljeno oko 350 metara od uvale Paltana, odnosno 450 metara od Šćuze.

Medulinski načelnik Goran Buić objašnjava da je riječ o privatnim građevinskim parcelama čiji su vlasnici pokrenuli izradu planskog dokumenta, kojeg će i financirati.

- To područje ranije je urbanizirano, a sad se privodi namjeni. Urbanističkim planom uređenja bit će definirana infrastruktura i osnovni uvjeti, ali ne i svaka pojedina parcela, tako da zasad nije poznat točan broj objekata. Neki od vlasnika su starosjedioci, a uz njihove parcele nalazi se općinsko zemljište gdje je na snazi Detaljni plan uređenja Volme. Stoga je Općini u interesu da se i taj privatni dio građevinskog područja razvija u skladu s pravilima urbanističke struke, a da nije riječ o nekakvoj legalizaciji, rekao je Buić. Pozitivnim je ocijenio činjenicu da se razvoj odvija u skladu s urbanističkim uvjetima. (Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter